Mexikói sajtos mártogatós
Egy külföldi oldalon bukkantam a receptre, másnap gyorsan ki is próbáltam. A végeredmény nagyon tetszett, főleg a pirított bacondarabkák és a színes, ízletes zöldség-kavalkád miatt.
Édeskés fehér bort (forralt is lehet) vagy pezsgő rozét fogyasztanak, esetleg meleg teát a gyomorban a hideg üdítőtől összeránduló olvasztott sajt kellemetlen érzésének elkerülésére. Mindkét étel svájci eredetű. Az olvasztott sajtból készült racklett készítésének lényege, hogy szeletelt sajtot tesznek a tűz fölé vagy a racklett-sütőbe és a megolvadt, lecsepegő sajtot burgonyával, savanyúsággal fogyasztják.
Raklett barátok közt
Nagyon szeretem az olyan étkezéseket (mint pl. a fondue) ahol az étkezés nem önmagában fontos, hanem eszköz arra, hogy összehozza a társaságot, megalapozza a hangulatot. A raklettnél, míg ...
Raclette sütőben
Tudom, a raclettezés arról szól, hogy az ember leül a barátokkal egy raclett sütő köré, és órákig olvasztgatják a sajtokat a krumplira, beszélgetnek, borozgatnak, majd mozdulni sem ...
Mikrós sajtfondü
Szeretjük a sajtos ételeket, azok közül is az egyik kedvencünk a sajtfondü. Nincs is kellemesebb vacsora, mint nyáron a teraszon ülve fondüt mártogatni, és közben jókat beszélgetni. ...
Chile con queso
Tipikus Tex-Mex étel, azaz amerikai és mexikói ételek keverednek a receptben. Előételként szokták felszolgálni, akárcsak a salsákat, pl: paradicsomos salsa. Bármilyen sajttal ...
Távol-Keleten a mongolok juhhúsból készítették fogásukat, ezt a kínaiak fejlesztették tovább, speciális edényüket faszénparázzsal melegítik, az alap húsleves, abba marha-, disznó- és csirkehúsokat, különböző halakat mártogatnak, hogy aztán külön tálakban ezt spenóttal, kínai kellel, babpürével szervírozzák.Vietnamban ünnepi fondüt kókusztejben marhahúsból, garnélarákból és különböző halakból főznek és savanyú-édes ízesítéssel fogyasztják.Az egzotikus finomságok mellett az olvasztó edénybe az idők folyamán csokoládé is került, abba pedig kekszeket, gyümölcsöket mártogat felnőtt és gyerek.Mert kortól, nemzettől függetlenül, varázslatos élmény a tűz közelében melegedni és közben finomakat enni, még akkor is, ha az csak egy asztali spirituszégő lángját vagy a racklett-sütő melegét jelenti.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!