Készíts egyszerre több buggyantott tojást, ahogy Martha Stewart

Martha Stewart már hosszú ideje osztja meg háztartási praktikáit a nagyvilággal, de úgy tűnik még mindig van egy-két trükk a tarsolyában. Ezúttal azt árulta el, miként lehet egyszerre több buggyantott tojást főzni.

A buggyantott tojás nem az az étel, amit túl gyakran készít az ember, mert időigényes, főleg, ha többre lenne belőle szükség. Martha Stewart kedvence reggelire a tojás, így nem meglepő, hogy a tojásrántotta sokkoló elkészítési módja mellett erre a problémára is van megoldása, amit nem tartott meg magának, így most megmutatjuk, hogyan tudsz egyszerre több buggyantott tojást készíteni.

Martha Stewart segít, hogy egyszerre több buggyantott tojást készíts

A buggyantott tojáshoz először is sok kis tálkára lesz szükséged, amibe feltöröd a tojásokat. Az egyes tojások sárgája így teljesen ép marad. Ezután egy nagy lábosban lassú tűzre tegyél fel vizet, majd fogj egy kanalat, ami középen hasított, és gyorsan kezd el körbe-körbe kavargatni, hogy egy örvény jöjjön létre.

Itt jön a trükkös rész. Gyorsan kell mozognod, hogy egymás után egyesével minden tojást a lábasba juttass, miközben a víz körbe-körbe örvénylik. Akár segítséget is igénybe vehetsz, hogy egymás után, szinte kihagyás nélkül landoljanak a tojások a vízben.

Ezután két percig hagyd a tojásokat főni a vízben, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája még folyós maradjon.

Buggyantott tojás meurette-módra

Mit mondhatnék...egy tányér Franciaország. Lehet, hogy sokan azt gondolják, túl sok macera ez egy buggyantott tojásért, de nem az! Egy dolog van vele, tényleg házi alaplével kell dolgozni, ...

Avokádós toast buggyantott tojással

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a ...

Egy másik pro tipp Marthától, hogy legyen egy tál melletted szoba-hőmérsékletű vízzel, amibe kiteszed a tojásokat a forró vízből. Ez megállítja a főzés folyamatát, de melegek maradnak a tojások, amíg elkészíted a Benedictedet és hollandi mártásodat. Figyelj, hogy mielőtt a pirítósra tennéd a tojást, hagyd, hogy a felesleges víz lecsöpögjön.

Egy családi reggelihez vagy baráti brunchoz igencsak jól jönnek ezek a trükkök! Köszönjük Martha!

Forrásunk volt.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...