Kevesen tudják, de Marilyn Monroe egy zöldség királynője is volt

Az egész egy ügyes marketingfogás volt, hogy népszerűsítsék ezt a zöldséget.

Marilyn Monroe-t a negyvenes évek végén még kevesen ismerték, amikor is megválasztották Kalifornia első articsókakirálynőjévé. Igazából versenyt nem tartottak a címért, lényegében az egész csak egy ügyes marketingfogás volt, hogy népszerűsítsék ezt a különleges zöldséget és annak jótékony egészségügyi hatását.

Kevesen tudják, de Marilyn Monroe még articsókakirálynő is volt

Marilynre egy vállszalagot raktak, melyre felkerült a címe, kezébe pedig articsókákat adtak, majd lefényképezték vele. Ezeket aztán reklámként használták. Bár a kampányról nem sok infó maradt fent, azt tudni lehet, hogy a következő években a Castroville-i articsókatermesztés szárnyalni kezdett. Olyannyira sikeres volt a dolog, hogy Castroville a „világ articsókaközpontjaként” vált híressé, és 1959 óta minden évben Articsókafesztivált rendeznek.

Articsókás gnocchi

Friss articsókát sajnos csak ritkán és aranyárban kapni, az olajban eltett verziója viszont már a legtöbb szupermarket polcán ott csücsül, de talán észre se vesszük. Pedig épp itt az ...

Bárány, cékla, gomba

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. ...

Ismerjük meg az articsókát!

Az articsóka nagyon kedveli a meleget, így nem csoda, hogy jól megterem Nyugat-Amerika államaiban. Európában leginkább Olaszországban és Franciaországban termesztik. Az articsóka roppant egészséges zöldség, mely cinarint is tartalmaz, ami rendkívül jót tesz az epének és a májnak.

Ezen kívül inulint is tartalmaz, mely egy olyan rostanyag, amelyet a szervezet nem tud megemészteni, így a bélben táptalajt nyújt a hasznos baktériumoknak, és gátolja a kártékony mikroorganizmusok megtelepedését. Ezen kívül ez a rost természetes cukorpótló, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

Fűszeres pitapizza

Tegyük szuper szórakoztatóvá a sütés-főzést, most például ezekkel az egyedi pita kenyér pizzákkal. Gyorsan elkészíthető és ízlésünk szerint változatos feltétekkel megpakolható. ...

Az articsóka antioxidánsokban is gazdag, fontos foszfor-, kalcium-, magnézium-, vas- és káliumforrás, sőt, bővelkedik A-, B1-, B2-, valamint C-vitaminban is.

Forrásunk volt.

Kép: Artichoke Festival


Ezeket is olvasd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...