Pici kézügyesség és sok-sok ledarált, vagy lisztként vásárolt mandula szükséges a házi marcipánkészítéshez. Igen, sok porcukor is, de ki bánja ezt, ha ilyen jól néz majd ki a répatortája!
Nézzük, hogyan készül a házi marcipánrépa mozzanatról-mozzanatra!
Más hozzávalók
Lehet tojásfehérjével is dolgozni, de akkor valószínűleg több anyagot vesz fel egy adag fehérje, és a fene tudja, nyersen mégsem az igazi. Porcukor helyett pedig sokan például kukoricaszirupot használnak, ezt még nekem is ki kell próbálnom, utána értekezünk róla, hogy vált be. Nagyobb mennyiségű mandulalisztnél úgy tulajdonképpen csak két összetevőre lesz szükség, ez is leegyszerűsíti a folyamatokat, de csak cseppenként szabad összeereszteni őket.
Titkos opció
Ha úgy érezné valaki, hogy nincs igazán marcipáníze a házi kreálmányának, akkor csepegtessen kevés mandulakivonatot avagy -aromát hozzá, úgy tutira hozza a cukrászdai minőséget, gyerekkori élményeket idézve.
Díszítés, színezés
Metélőpetrezselyemmel a popsijukban nagyon csinosak lesznek a kis narancsszínű marcipánrépák, amiket én piros és sárga ételfesték keverékével színeztem. A porcukros hentergetéstől egy kicsit mattulnak, aztán kakaóporral lehet barázdákat ecsetelni még rájuk, az élethű megjelenés érdekében.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Marcipánrépa házilag - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: