Mini házi marcipánrépa készült sok mandulával és metélőpetrezselyem-popsival

Húsvétkor mindenki szeretne valami kis pluszt belecsempészni az ünnepi menübe. Legyen most ez a torta tetejére készített házi marcipánrépa, ami megszólalásig hasonlít az eredetire!

Pici kézügyesség és sok-sok ledarált, vagy lisztként vásárolt mandula szükséges a házi marcipánkészítéshez. Igen, sok porcukor is, de ki bánja ezt, ha ilyen jól néz majd ki a répatortája!

Marcipánrépát a répatortára - receptért kattints a képre!

Nézzük, hogyan készül a házi marcipánrépa mozzanatról-mozzanatra!

Más hozzávalók

Lehet tojásfehérjével is dolgozni, de akkor valószínűleg több anyagot vesz fel egy adag fehérje, és a fene tudja, nyersen mégsem az igazi. Porcukor helyett pedig sokan például kukoricaszirupot használnak, ezt még nekem is ki kell próbálnom, utána értekezünk róla, hogy vált be. Nagyobb mennyiségű mandulalisztnél úgy tulajdonképpen csak két összetevőre lesz szükség, ez is leegyszerűsíti a folyamatokat, de csak cseppenként szabad összeereszteni őket.

Marcipánrépát a répatortára - receptért kattints a képre!

Titkos opció

Ha úgy érezné valaki, hogy nincs igazán marcipáníze a házi kreálmányának, akkor csepegtessen kevés mandulakivonatot avagy -aromát hozzá, úgy tutira hozza a cukrászdai minőséget, gyerekkori élményeket idézve.

Díszítés, színezés

Metélőpetrezselyemmel a popsijukban nagyon csinosak lesznek a kis narancsszínű marcipánrépák, amiket én piros és sárga ételfesték keverékével színeztem. A porcukros hentergetéstől egy kicsit mattulnak, aztán kakaóporral lehet barázdákat ecsetelni még rájuk, az élethű megjelenés érdekében.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Marcipánrépa házilag - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek