A maradékok új életre kelnek egy olyan technológia segítségével, amire biztosan nem gondolnál!

Lehelj új életet a megmaradt főtt rizsbe!

Az Eindhoven University of Technology hallgatója,Elzelinde van Doleweerd összefogott egy kínai céggel, és közösen új életet leheltek a kínai konyhákban oly gyakran kárba vesző maradék főtt rizsbe.

Doleweerd nem klasszikus maradékmentő megoldásokkal kísérletezett, hanem egy olyan anyagot készített a főtt rizsből, amit egy 3D-nyomtató étvágygerjesztő, izgalmas formájú "ehető tárgyakká" tud átalakítani.

A fiatal kutató így készíti a furcsa, 3d nyomtatóba való ehető anyagot: a meghámozott zöldségeket-gyümölcsöket megfőzi, majd a megszárított kenyeret vagy főtt rizst összeturmixolja, majd a masszát átpasszírozza. Ez a teljesen természetes, sima anyag használható a 3D-nyomtatás alapanyagaként.

A pasztából készült kis formákat kisütik, így minden víz elpárolog a formákból, és sokáig eltarthatóvá válik az anyag.

Leonardo Rolon és David Doepel alapította azt a kínai 3D Food Company nevű céget, akik 2015-óta foglalkoznak ehető 3D-termékek előállításával. A holland designer és a kínai cég a Pekingi Design Héten mutatta be a nyomtatott krékereket.

forrás: Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet friss zöldséget falatozni? Salátázz egész évben!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...