Gyakran, ha hátramarad egy kis felesleges étel, akkor gondosan elcsomagoljuk és másnap elfogyasztjuk a maradékot. Pedig vannak olyan fogások, melyeket jobb nem elővenni másnaposan és megenni, hiszen könnyen megbetegíthetnek. Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor jobb, ha ezekről a maradékokról inkább lemondunk.
Kattints a képre, és tudd, meg mely ételeket kellene inkább kidobnod, mint megenned!
Veszélyes lehet, ha ezekből az ételekből megeszed a maradékot
Cékla
A céklában található nitrogén-monoxid hő hatására megváltozik. Ha a nitrátban gazdag ételeket nem megfelelően hűtjük és tovább melegítjük, a nitrátok nitritté, majd nitrozaminokká alakulhatnak, amelyek némelyike rákkeltő hatású. Éppen emiatt nem érdemes a céklát újra melegíteni vagy eltenni.
Burgonya
A sült és a főtt burgonya is veszélyeket rejthet másnaposan, hiszen elszaporodhat benne a a Clostridium botulinum, vagyis a botulizmust okozó baktérium. A fóliában sült burgonya különösen kockázatos, mivel ideális alacsony oxigéntartalmú környezetet kínál a baktériumoknak a fejlődéshez.
Még több egészség: