Az Epicurious nevű gasztromagazin egyik szerkesztője egyszer azzal a problémával szembesült, hogy egy kerti parti után közel olyan nagy adag krumplisalátája maradt, mint az esemény előtt, és már nem volt üres helye a hűtőben. Ezért kidolgozott egy remek módszert, amivel nem kellett majonézes krumplit ennie tonnaszámra, mégis megmentette a fő összetevőt. A trükk tényleg pofonegyszerű és valóban működik: egyszerűen dobd be a sütőbe a krumplikat.
Persze előtte azért mosd le róla alaposan a majonézt a burgonyáról, aztán mehetnek be a 220 fokos sütőbe 30 percre, miközben tíz percenként megforgatod őket. Ennyi.
Mivel a majonéz bevonta zsiradékkal a krumplikat, amiket már amúgy is előfőztél, így gyakorlatilag félúton jársz a klasszikus tepsiben sült krumplihoz.
A tojásokban lévő fehérje pluszban gondoskodik róla, hogy szép barnák és ropogósak legyenek a krumpliszemek.
Ha ecet is van a salátában, akkor lehet, hogy kicsit eltér ettől a sütési idő, ezért érdemes figyelni, de alapvetően bármilyen majonéz alapú krumplisalátával elvégezhető ez a beavatkozás.
Még több cikk a kedvenc burgonyátokról: