A maradékmentő megoldás, amivel új esélyt kapnak a lasagne-lapok

A lasagne egyik idegesítő tulajdonsága, hogy készítése után néha marad pár darab tésztalap. Most egy okos ötletet mutatunk ezek felhasználására.

Nem tudom, ez mennyire univerzális probléma, de én már több alkalommal álltam tanácstalanul a konyhában 2-3 darab maradék lasagne-lappal a kezemben. Valahogy mindig annyi van a dobozban, hogy miután elkészült az olasz tésztás finomság, keveset tartogatni kell, amíg legközelebb megint használni tudjuk.

A maradékmentő megoldás, amivel új esélyt kapnak a lasagne-lapok

Persze eláll, szóval semmi akadálya a tartogatásnak. Azonban vannak ételek, amiket sokkal izgalmasabbá tehetünk, ha a maradék lasagne-lapokat beletörjük.

A lapok felhasználása

Ha ilyen helyzetbe kerülünk, és marad tésztalap (de igazából bármilyen formájú tészta, ami már kevés lenne egy rendes adag szószhoz) gyűjtsük össze egy üvegben.

A nagyméretű lapokat bátran törjük darabokra, ez az összevisszaság lesz a kulcsa a felhasználásnak. Ahogy gyűlnek a különböző alakú és nagyságú tészták, egy érdekes keverékünk lesz.

Csicseriborsós minestrone

Leves mindig a megfelelő idényzöldségekből, így lehet egyszerűen megfogalmazni a minestrone mibenlétét. Ebben a hűvös időben a könnyedebb hagyma, zellerszár, paradicsom és répa mellé ...

Gyors, zöldséges csirkeleves

Mivel csirkemellel készül, gyorsan megvan ez a szuper zöldséges leves. A póréhagyma adja meg a stichjét, a tojássárgája és a tejszín pedig tökéletesre selymesíti.

Babgulyás

A babgulyás télen-nyáron megállja a helyét az asztalon. Ezek alapján pedig te is bármikor elkészítheted otthon!

Ezt a keveréket használhatjuk először is levesbetétként. Főleg így tavasszal, amikor rengeteg különböző friss zöldség áll rendelkezésünkre, egy gazdag zöldséglevest kellően tartalmassá varázsolhatunk a tésztadarabokkal. De alapvetően bármilyen levesben megfőzhetjük őket.

Szintén jó döntés szaftos, szószos ételekbe tenni a tésztát. Akár pörköltben is megtalálja a helyét, ezzel még a külön köretkészítést is megúszhatjuk.

Arra figyeljünk, hogy mivel teljesen különböző méretekben lesz a tészta, nem lesz egységes a főzési idő. Emiatt ne aggódjunk, hiszen a nagyon apró darabok szerepe éppen az ennél a módszernél, hogy szinte szétfőnek, és sűrűbbé teszik a készülő ételt. A nagyobbak ezzel szemben kellően tartják majd alakjukat, és textúrájuk inkább tésztaszerű (legjobb esetben nem teljesen szétfőtt, vagyis al dente) lesz. Ezért érdemes kóstolásnál egy méretesebb tésztadarabkát kivenni, hogy biztosan ne maradjon nyers semmi.

Currys lencseragu

Ezt a lencseragut többeknek is a kedvence lehet, hiszen a szilveszteri lencsézés pazarul megoldható vele, mégis valami más, valami új, valami izgalmasabb kombináció. Neked való: - ha unod ...

Zöldborsós marhahús vagy sertés

Ezt a receptet úgy találtam a neten, hogy beírtam a gugliba: pork and peas. És van ilyen étel! Állítólag a Fülöp-szigetekről származik. A halszósztól nem kell megijedni, nem hal ízű ...

Tojáspörkölt baconnel

Ha jobban belegondolunk, ez inkább paprikás, de tojáspörkölt néven híresült el, úgyhogy nem variálunk a névvel. Csak élvezzük. Mert isteni finom!

Érdemes tehát gyűjtögetni a maradék tésztákat, hogy ilyen módon fel tudjunk dobni más fogásokat is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Nem vész kárba semmilyen maradék:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Tormás sonkatekercs almával

Húsvétkor nagyon sokszor kerül sonkatekercs az asztalra, viszont ahány ház, annyi töltelék kerül bele. Mi most egy könnyen összekeverhető, akár növényi krémsajtból és vegafölből is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!