Már 70 éve fagylaltot árul egy bácsi, és szerinte még mindig ez az íz a legjobb

Hárommillió tölcsér fagylaltot adott el 70 év alatt egy idős férfi, aki még 86 évesen formázza kanalával a gombócokat.

Valószínűleg kevés olyan ember van a Földön, mint Frank Penna, aki a fagylaltok igazi megszállottja. A 86 éves férfi már 70 éve dolgozik fagylaltosként. Karrierjét egy családi vállalkozásban kezdte 14 évesen, egy fagyiskocsiban. Hetven év alatt közel 3 millió tölcsér fagyit adott el az embereknek.

"A titok az, hogy jó minőséget adunk a pénzükért, és kedvesen bánunk az emberekkel... Egyikünk sem jobb a másiknál!" - mondta hatunokás nagypapa, aki jelenlegi munkahelyén, aHull’s Pearson Parkban található fagylaltos bódéban 50 éve dolgozik. A kerek évforduló miatt, egy kisebb ünnepséget szerveztek Franknek.

Ez is érdekelhet!

Kiderítettük, melyik bolti csokifagyi a legjobb - 6-ot teszteltünk le belőlük

Az idős férfi rengeteg szép élményt szerzett a hosszú évek alatt, és nem gondolta volna, hogy még ilyen hosszú idő után is fagylaltosként fog dolgozni.

Joghurtos citromfagyi

Tény, hogy igazi fagylaltot legegyszerűbben géppel tudunk készíteni, de annak sem kell szomorkodnia, akinek nem pihen egy ilyen masina a konyhapolcon. Van ugyanis néhány trükk és technikai, ...

Frank azt is elárulta, hogy melyik a legjobb fagylaltja: a VANÍLIÁS. Nem véletlenül, Frank olasz nagyapja Francesco is fagylaltárus volt. Saját maga készítette a fagyiját, ami vaníliás volt. A 1800-as évek végén szinte csak ezt az ízt lehetett kapni mindenhol. Frank szerint manapság is ez az íz a legnépszerűbb.

Amiben viszont változást tapasztalt, az az ár. Régen néhány penny is elég volt fagyira, manapság azonban egy négytagú család akár 10 fontot (kb. 3600 Ft) otthagyhat a fagylaltárusnál.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...