A hagyományos magyar fogások által inspirált ételek kifejlesztése, a magyar légiutaskísérők alkalmazása és a magyar tartalmak kiemelése a díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerben csak néhány az Emirates azon kezdeményezései közül, amelyekkel a magyar utasoknak kíván kedveskedni.
„Kulcsfontosságú számunkra, hogy a magyar utasok repülőgépeink fedélzetén is otthon érezzék magukat. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük termékkínálatunkat, és már több mint 150 magyar légiutaskísérő dolgozik a csapatunkban, akik a fedélzeten szívélyes magyar üdvözlettel fogadják az utasokat. Hisszük, hogy azok a turisták és üzletemberek, akik először látogatnak Budapestre, szintén élvezni fogják az Emirates által nyújtott élményt, mintegy bevezetésként a magyar vendégszeretetbe és kultúrába” – mondta Horváth Gábor, az Emirates magyarországi Country Managere.
Az Emirates hagyományos magyar ételeket kínál a Premium utasok számára. Az utasok előételként választhatnak csalamádét, vagy kipróbálhatják a Hungarikumnak számító gulyáslevest, étkezésüket pedig olyan ínycsiklandó desszertekkel zárhatják, mint a dobostorta.
„A magyar konyha egyedülálló, sokoldalú és különleges. Mind vizuálisan, mind az ízek tekintetében rendkívül sokszínű. A magyar ételekre már ránézni is jó. Igazán különleges élmény volt számomra a menüsor kialakítása közben még többet megtudni erről a gazdag kultúráról” – méltatta a magyar konyhát Ravi Nage, regionális Catering Manager, aki a magyar szakácsokkal közösen álmodta újra a hagyományos ételeket, hogy tökéletes szín-, forma- és ízkombinációt kóstolhassanak az utasok.
Az Emirates catering szakértői Budapesten készítik el az ételeket, kizárólag a legjobb minőségű, friss, helyi alapanyagok felhasználásával.
Annak érdekében, hogy minden Emirates utas megtalálja az ízlésének megfelelő ételt, a hagyományos fogások fűszerezése enyhébb, nem használják például a magyar konyhában népszerű csípős pirospaprikát. Míg néhány tradicionális étel esetében (ilyen például a töltött káposzta) a recept az eredeti formát követi, az Emirates szakácsai néhány étel, például a lángos modern változatát is elkészítették, melyek ugyanakkor megőrizték eredeti kulináris jellegzetességeiket.
A sokszínű kínálat érdekében az Emirates rendszeresen cseréli menükínálatát, így a Premium kabinok utasai számára többek között az alábbi magyar fogások érhetők el:
Levesek:
• Tárkonyos borjúragu leves• Gulyásleves
Főételek:
• Bélszín szelet vadász módra• Borjúpaprikás grízgaluskával• Csáki rostélyos paprikás mártásban• Bakonyi csirke paprikás palacsintafelfújttal• Kacsamell sült káposztás barátfülével• Harcsa paprikás túrós csuszával• Töltött káposzta• Fogas filé Kárpáti módra zöldfűszeres barátfülével
Desszertek:
• Dobostorta• Körtés túrótorta