Beperelték a leghíresebb nápolyis céget

Pert vesztett a híres nápolyigyártó Manner, a Mozart mignon nápolyi tasakjaiban ugyanis túl kevés volt a desszert, és túl sok a levegő.

Az osztrák kereskedelmi törvényszék megállapítása szerint túl sok volt a levegő a Manner Mozart mignon nápolyi zacskóiban. Ahogy a hvg.hu írja, a bécsi fogyasztótájékoztatási egyesület (VKI) az osztrák szociális minisztérium utasítására perelte be a Mannert a Mozart golyó ízét idéző, csokoládéval bevont bécsi nápolyi forgalmazási gyakorlata miatt.

A kép illusztráció

A törvényszék végül a VKI-nak adott igazat, és úgy ítélte meg, hogy a desszert csomagolása félrevezető lehet a fogyasztók számára, az ítélet egyelőre nem jogerős, így a Manner jogorvoslatot nyújt be az ítélet ellen.

A döntéshozatal előtt többféle Manner nápolyit is összehasonlítottak: a Mozart mignon nevű desszertet három másik ízű Manner nápolyival vetették össze: az ugyanolyan méretű csomagolás ellenére három nápolyitípus egységesen 400 gramm ostyát tartalmazott, az osztrák zeneszerzőről elnevezett édesség zacskója azonban 100 grammal kevesebb édességet rejtett.

Az ítéletre természetesen a Manner is reagált, szerintük pedig a Mozart mignon csomagoláson „nagyon jól olvasható”, hogy a termék 300 grammos nettó tömeggel rendelkezik, továbbá hangsúlyozták, hogy a 300 és 400 grammos kiszereléseket ugyanakkora, de nem ugyanolyan csomagolásban kínálják, így szerintük a csomagolás semmiképpen nem nevezhető félrevezetőnek.

Forrásunk volt. A címlapkép illusztráció


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...