Mandulás puszedli

Habcsók: keményre vert tojás fehérje, cukor, lassan, szárítva sütve. Ha teszek bele mandulát, akkor már mandulás puszedli. Nagyon szeretem.

Kávéhoz, sőt tejeskávéhoz, nagyon finom. Olyan, mint a reklámszlogenben a cukorka; csak a szájban olvad. Ha ezt tetézem még egy finom krémmel, akkor egy egyszerű beszélgetős uzsonna is nagy élménnyé válik. Erre jöttek rá, mint oly sok mindenre a gasztronómiában az olaszok, és tökéletesítették a franciák. Így született meg a macaron.

"Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!"

Buday Péter

Legújabb receptek

Kéksajtos-pisztáciás keksz

Szerettem volna valami különlegesebb sós vendégvárót készíteni. Nagyon izgalmas kombónak tűnt a kéksajt és a pisztácia párosa, és örülök, hogy kipróbáltam így együtt is őket, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...