Malom a konyhaasztalon - ez nem a képzelet szüleménye

Egy izraeli designer felelevenített néhány hagyományos "konyhagépet".   

Az izraeli Shenkar College hallgatója,Amalia Shem Tov olyan konyhai "gépeket" alkotott, amelyek a hagyományos társadalmakban elterjedt, ősi ételkészítési módokat hozzák el a kortárs konyhákba. Így az eszközök használói közel érezhetik magukat az emberiség kulináris gyökereihez.

Malomka

A "Roots "készlet egy mozsárból, egy sütőben felforrósítható sütőkőből és egy őrlésre alkalmas, mozsárszerű eszközből áll.

Őrlőkő

Ezek a szokatlan konyhai gépek sokkal inkább kívánják az ember figyelmét és munkáját, mint azok a bonyolult, kortárs konyhagépek, amelyek gyakorlatilag elvégzik helyettünk a munkát.

Amalia Shem Tov azt szeretné, ha a konyhai eszközökhöz érzelmi viszonya alakulna ki a felhasználóknak.

Forró kő, amin lehet sütni

A készlet egy tartós, formatartó, észak-izraeli kőből, Yarkából készül modern technológiával, többek között homokfúvással.

via Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinra?

A jövő már itt van: drón hozza a reggeli kávédat

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...