Malom a konyhaasztalon - ez nem a képzelet szüleménye

Egy izraeli designer felelevenített néhány hagyományos "konyhagépet".   

Az izraeli Shenkar College hallgatója,Amalia Shem Tov olyan konyhai "gépeket" alkotott, amelyek a hagyományos társadalmakban elterjedt, ősi ételkészítési módokat hozzák el a kortárs konyhákba. Így az eszközök használói közel érezhetik magukat az emberiség kulináris gyökereihez.

Malomka

A "Roots "készlet egy mozsárból, egy sütőben felforrósítható sütőkőből és egy őrlésre alkalmas, mozsárszerű eszközből áll.

Őrlőkő

Ezek a szokatlan konyhai gépek sokkal inkább kívánják az ember figyelmét és munkáját, mint azok a bonyolult, kortárs konyhagépek, amelyek gyakorlatilag elvégzik helyettünk a munkát.

Amalia Shem Tov azt szeretné, ha a konyhai eszközökhöz érzelmi viszonya alakulna ki a felhasználóknak.

Forró kő, amin lehet sütni

A készlet egy tartós, formatartó, észak-izraeli kőből, Yarkából készül modern technológiával, többek között homokfúvással.

via Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinra?

A jövő már itt van: drón hozza a reggeli kávédat

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...