A legszebb sütésmentes MÁLNÁS sajttorta, alig pár hozzávalóból

Habos-babosan rózsaszín, eszméletlenül puha és könnyed, ropogósan kekszes az alapja, egyszerű és pár hozzávalós, gyümölcsös, nyárias, de akár télen is elkészítheted, ja, és még sütnöd sem kell. Ezt mind tudja Gréti alábbi receptje, ez a hibátlan külsejű és ízű málnás sajttorta.

A málnás sajttortát legtöbbször úgy készítik, hogy a zabkekszes alapra csak egy sima mascarponés réteg jön, erre kerül egy zselés málnaréteg. Ez isteni finom, mindenki imádja, de általában fagyasztott gyümölcsből készül, ezért felmerül a kérdés, mi van akkor, ha a krémbe kerül a friss málna? Hát ez. Próbáljátok ki, nagyszerű recept!

Málnás sajttorta sütés nélkül, teljes recept a képen! / Fotók és recept: Bagdi Gréti

Hozzávalók a sajttortához:

  • 200 g málna (plusz a díszítéshez)
  • 200 g habtejszín
  • 300 g mascarpone
  • 80 g cukor
  • 250 g zabkeksz
  • 80 g vaj

Nosalty-tipp: házi mascarpone készítése!

Hozzávalók:

500 ml (legalább 30%-os) habtejszín és 1 ek frissen csavart citromlé

  • a tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőrizzük
  • hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd ugyanezen a hőfokon 5 percet főzzük
  • hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd egy textilpelenkával duplán bélelt szűrőbe öntjük, és a hűtőbe tesszük legalább 8 órára
  • ha tehetjük, közben egyszer megkeverjük
  • ha lecsöpögött a savó (előfordul, hogy az összeset felszívja a textil), akkor jól zárható üvegbe kanalazzuk
  • hűtve 2 hétig is eláll

A málnás sajttorta elkészítése:

A zabkekszet, nálunk édes volt, összedaráljuk, majd vajjal keverjük, és egy tortaformába nyomkodjuk, ezután mehet a hűtőbe. A málnát a cukorral összeforraljuk, aztán szűrőn átnyomjuk, hogy a magjait eltávolítsuk, és kihűtjük.

Málnás sajttorta sütés nélkül, teljes recept a képen! / Fotók és recept: Bagdi Gréti

A habtejszínt, legyen magas zsírtartalma, kemény habbá verjük, a habhoz keverjük kisebb adagokban a mascarponét, majd a cukros málnát, így mehet a massza a hideg kekszes rétegre.

Málnás sajttorta sütés nélkül, teljes recept a képen! / Fotók és recept: Bagdi Gréti

A formát tegyük hűtőbe legalább két órára, de akár egy éjszakára. Tálaláskor málnával és/vagy más bogyós gyümölcsökkel díszítsük a torta tetejét. Jó étvágyat hozzá!

Ha másféle sajttortára vágynál:

Legkrémesebb sajttorta

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém ...

Espressós-csokoládés sajttorta

Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek, egy könnyed sajttorta formában. Ropogós, kakaós sült kekszkéregből és ...

Epres sajttorta brownie-alappal

Az eper igen jó barátja a csokoládénak, elsősorban ezért született meg ez a sütemény. És egy kicsit talán azért is, hogy legyen indokunk egyszerre sajttortát és brownie-t enni. Nem ...

Fotók és recept: Bagdi Gréta

A sütés nélküli málnás sajttorta receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el annak, akinek napfényt szeretnél csempészni a napjába!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...