Omlós, linzertésztás málnás élménypite – Télen se mondj le róla!

Télen sem kell megfosztani magunkat a málnás élvezetektől. Sőt, sokkal jobb pitét tudunk sütni, mintha csak a szezonban eltett lekvárt használnánk fel. Nézzétek, hogyan csináltuk!

Az egyik legősibb tartósítási mód a fagyasztás. Már kiskorunkban is imádtuk a pici bogyós gyümölcsöket fagyasztva addig szopogatni, ameddig fel nem olvadnak. Nyáron hűsítő nasizás, télen pedig egyenesen lázadás az alacsony hőfokok ellen. Azóta rájöttünk, mi mindent tudunk a fagyasztott málnával csinálni, például banánnal összeturmixolva egyszerű fagyit, vagy más gyümölcslé hozzáadásával smoothie-t is turmixolhatunk belőle. Most egy olyan csodálatos málnás pitét hoztunk, amit majd nem tudsz abbahagyni.

Málnás rácsos joghurtos tésztával - receptért katt a képre!

Kicsit könnyebb tészta

Ebbe a tésztába fele-fele arányban kerül teljes kiőrlésű- és 00-ás liszt, igen, ez eredetileg egy olasz, rusztikus recept, ebből már le is lehet venni. Nem olyan, mint a mi porlós vajasunk, a jó kis linzertészta, hanem joghurt és tojás adják a nedvességet neki. Egy csipet só és sütőpor valamint citromhéj kerül még hozzá.

Málnavelő

A fagyasztott málnát világos nádcukorral, citromlével és citromhéjjal összeforraljuk, sőt addig bugyogtatjuk alacsony lángon, hogy veszítsen a víztartalmából, és kicsit be is sűrűsödjön. Fontos, hogy passzírozzuk át egy szűrőn az egészet, ne maradjon benne mag, erre rossz lenne ráharapni, mert amilyen makacs, még a fogunk közé is be tud állni. A citromlé segít abban, hogy szép színe maradjon sütés után is a málnás tölteléknek.

Málnás rácsos pite - katt a képre a receptért!

Tipp: ne dobd ki a leszűrt magokat, készíts belőle üdítőt vagy teát, forró vagy hideg vízben való áztatás, szűrés után.

Rácsos

A legjobb rácsos süti a málnás! Ezt a tölteléket más, mondjuk vajas tésztába is beleteheted, illetve a tölteléket is variálhatod, málna helyett áfonyával, vegyes bogyós gyümölcsökkel, almával és körtével, vagy éppen fügével, szilvával is töltheted.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Nosalty

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!