Omlós, linzertésztás málnás élménypite – Télen se mondj le róla!

Télen sem kell megfosztani magunkat a málnás élvezetektől. Sőt, sokkal jobb pitét tudunk sütni, mintha csak a szezonban eltett lekvárt használnánk fel. Nézzétek, hogyan csináltuk!

Az egyik legősibb tartósítási mód a fagyasztás. Már kiskorunkban is imádtuk a pici bogyós gyümölcsöket fagyasztva addig szopogatni, ameddig fel nem olvadnak. Nyáron hűsítő nasizás, télen pedig egyenesen lázadás az alacsony hőfokok ellen. Azóta rájöttünk, mi mindent tudunk a fagyasztott málnával csinálni, például banánnal összeturmixolva egyszerű fagyit, vagy más gyümölcslé hozzáadásával smoothie-t is turmixolhatunk belőle. Most egy olyan csodálatos málnás pitét hoztunk, amit majd nem tudsz abbahagyni.

Málnás rácsos joghurtos tésztával - receptért katt a képre!

Kicsit könnyebb tészta

Ebbe a tésztába fele-fele arányban kerül teljes kiőrlésű- és 00-ás liszt, igen, ez eredetileg egy olasz, rusztikus recept, ebből már le is lehet venni. Nem olyan, mint a mi porlós vajasunk, a jó kis linzertészta, hanem joghurt és tojás adják a nedvességet neki. Egy csipet só és sütőpor valamint citromhéj kerül még hozzá.

Málnavelő

A fagyasztott málnát világos nádcukorral, citromlével és citromhéjjal összeforraljuk, sőt addig bugyogtatjuk alacsony lángon, hogy veszítsen a víztartalmából, és kicsit be is sűrűsödjön. Fontos, hogy passzírozzuk át egy szűrőn az egészet, ne maradjon benne mag, erre rossz lenne ráharapni, mert amilyen makacs, még a fogunk közé is be tud állni. A citromlé segít abban, hogy szép színe maradjon sütés után is a málnás tölteléknek.

Málnás rácsos pite - katt a képre a receptért!

Tipp: ne dobd ki a leszűrt magokat, készíts belőle üdítőt vagy teát, forró vagy hideg vízben való áztatás, szűrés után.

Rácsos

A legjobb rácsos süti a málnás! Ezt a tölteléket más, mondjuk vajas tésztába is beleteheted, illetve a tölteléket is variálhatod, málna helyett áfonyával, vegyes bogyós gyümölcsökkel, almával és körtével, vagy éppen fügével, szilvával is töltheted.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...