Ismerd meg a malangát, ami elképesztően egészséges

Elképesztően egészséges, szuper finom, és sokféleképpen felhasználható – ezzel lehet jellemezni a malangát, más néven a tarót.

A malanga Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában és Délkelet-Ázsiában termesztett csodaennivaló. Külsőre majdnem úgy néz ki, mint a burgonya, csak kicsit szőrösebb kivitelben, az íze pedig krémesebb és kevésbé légies. A malanga különböző árnyalatokban is fellelhető a sárgás-fehér árnyalatoktól egészen a világos liláig.

Egy csésze főtt malanga körülbelül 225 kalóriát, 4,7 gramm zsírt, 44 gramm szénhidrátot, 7 gramm rostot, 2,5 gramm fehérjét és 229 milligramm nátriumot tartalmaz. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit még jobban.

Ismerd meg a malangát, ami elképesztően egészséges

A malanga egészségügyi hatásai

  • Elképesztően magas a rosttartalma, így ha mellette más rostban gazdag ételeket is eszünk, akkor csökkenhet a koleszterinszintünk és a szív-és érrendszeri betegségek kockázata is.
  • Alacsony a glikémiás indexe, így akár cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
  • A malanga számos B-vitamint tartalmaz, beleértve a folsavat és a riboflavint (B-2-vitamin). Ezek a vitaminok hozzájárulnak ahhoz, hogy növekedjen az energiaszintünk és erősödjön az immunrendszerünk, illetve javíthatják a bőr, a haj és a köröm egészségét.
  • A malanga jó összetett szénhidrátforrás, amely folyamatos energiaáramlást biztosít, nem pedig a megterhelő gyors emelkedést evés után. Minden csésze malanga 44 gramm szénhidrátot tartalmaz.
  • A malanga gluténmentes, így azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek rá.
Akár sűrítésre is használhatjuk a malangát

Hogyan fogyasszuk?

Nagyon fontos, hogy a malangának kizárólag csak a gyökere, világos része fogyasztható. Szerencsére ez a gyökérzöldség rendkívül sokféleképpen felhasználható, így igazi jolly joker lehet a konyhában. Főzhető, süthető, pépesíthető, felhasználható sűrítésre pörköltbe, levesekbe, de akár rántást is készíthetünk vele.

Forrásunk volt.


Még több fantasztikus alapanyag:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...