Jó szokásunkhoz híven, január elsején malacot sütünk – az év utolsó napján még tilos, az új év első napján viszont kifejezetten ajánlott a malachús fogyasztása, hiszen a babona szerint a malac az orrával előtúrja a szerencsénket.
Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel
Hosszadalmas elkészíteni, de megéri, mivel a már megszokott sült malacot a fűszeres töltésnek és a különleges köretnek köszönhetően egy egészen új oldaláról ismerhetjük ...
Néhány tipp, hogy a szilveszteri buli által megviselt szervezetünknek jót tegyünk és finom ízekkel kápráztassuk el a vendégeket!
Legyen szerencséd! Újévi babonák >>
Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával
A Receptműves mottótól (Egyszerűen, gyorsan...) eltérően most kimondottan egy olyan recept következik, amelyik se nem gyors, se nem egyszerű, de adódnak olyan alkalmak az életben (pl. ...
Malacsült dijoni mustárral pácolva
Hétvégére vásároltam egy Hipermarketben, amikor a hangosbemondón hallottam, hogy sonkavásár van 30 percig a húsrészlegen. Amikor odaértem, egy nénike éppen azt kérdezte a hentestől, ...
Bőrös malacoldalas savanyú káposztával
Szilveszterre a sertéscsülök vacsorára lett felkonferálva ,a családnak : (Marcsiséftől lett kinézve!), -de a bőrös malacoldalast a boltban meglátva nem bírtam otthagyni, ezért ez az ...
Talán el sem kell mondanunk, hogy megbízható, tiszta helyen vásároljuk meg a malacot, lehetőleg pénteken vagy szombaton és ne az utolsó pillanatokban – ilyenkor már nem valószínű, hogy minőségi árut kapunk. Sütéséhez a legpraktikusabb a római tál lehet – nem kell emelgetni a a tetejét, a nedvességet magába szívja, ezért saját gőzében párolódik meg a hús. Alapos tisztítás után mehet is a sütőbe, de előtte halmozzunk vöröshagymakarikákat a tál aljára.
Egy tál lencse – az újévi szerencse >>
Curry-s malacsült almaszósszal
Imádom a curry fanyar ízét az alma és a mustár savanykásságával és a chili csípősségével. Persze, ha családi ebédre készül, a csípős elhagyható.
Malacsült ropogósan
Közeledik az Újév. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malaccal és a kéményseprővel is kell valamit kezdeni, de hogy melyiket süssük meg, és ...
Sörben sült malac hentes raguval
Nő léttemre ez az egyik kedven ételem, igaz , hogy a salátákat is szeretem, de csak, ha van mellette egy nagy adag hús :D.
Jöhetnek ezen felül egyéb zöldségek is, mint paradicsom, paprika és jó sok fokhagyma. 180 fokos sütőben kb. egy-másfél óra alatt készre sül a malacunk, utána a fedelet levéve ropogósra süthetjük. Vigyázzunk, mert a bőre hamar megég. Ha szeretjük, bekenhetjük mézzel a tetejét és így sütjük készre a finomságot. Krumpli- vagy bármilyen más salátával kombinálhatjuk, isteni csemege!
További malacsültekért kattints >>
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!