Jó szokásunkhoz híven, január elsején malacot sütünk az év utolsó napján még tilos, az új év első napján viszont kifejezetten ajánlott a malachús fogyasztása, hiszen a babona szerint a malac az orrával előtúrja a szerencsénket.

Néhány tipp, hogy a szilveszteri buli által megviselt szervezetünknek jót tegyünk és finom ízekkel kápráztassuk el a vendégeket!

Legyen szerencséd! Újévi babonák >>

Malacsült dijoni mustárral pácolva

Hétvégére vásároltam egy Hipermarketben, amikor a hangosbemondón hallottam, hogy sonkavásár van 30 percig a húsrészlegen. Amikor odaértem, egy nénike éppen azt kérdezte a hentestől, ...

Talán el sem kell mondanunk, hogy megbízható, tiszta helyen vásároljuk meg a malacot, lehetőleg pénteken vagy szombaton és ne az utolsó pillanatokban ilyenkor már nem valószínű, hogy minőségi árut kapunk. Sütéséhez a legpraktikusabb a római tál lehet nem kell emelgetni a a tetejét, a nedvességet magába szívja, ezért saját gőzében párolódik meg a hús. Alapos tisztítás után mehet is a sütőbe, de előtte halmozzunk vöröshagymakarikákat a tál aljára.

Egy tál lencse az újévi szerencse >>

Malacsült ropogósan

Közeledik az Újév. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malaccal és a kéményseprővel is kell valamit kezdeni, de hogy melyiket süssük meg, és ...

Jöhetnek ezen felül egyéb zöldségek is, mint paradicsom, paprika és jó sok fokhagyma. 180 fokos sütőben kb. egy-másfél óra alatt készre sül a malacunk, utána a fedelet levéve ropogósra süthetjük. Vigyázzunk, mert a bőre hamar megég. Ha szeretjük, bekenhetjük mézzel a tetejét és így sütjük készre a finomságot. Krumpli- vagy bármilyen más salátával kombinálhatjuk, isteni csemege!

További malacsültekért kattints >>

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...