A szezonális alapanyagokból való sütés-főzés nemcsak fenntartható megoldás, de még a pénztárcád is hálás lesz a bevásárlás végén. Összegyűjtöttünk nektek 4 olyan májusi zöldséget, amit tényleg az év ezen időszakában érdemes a csúcsra járatni a konyhában. Jöjjenek május legfinomabb zöldségei!
Kattints a galériára május legfinomabb zöldségeiért!
1. Rukkola
Sötétzöld karéjos leveléről és fanyar ízéről ismerszik meg a rukkola, ami előszeretettel kerül elő, ha salátákról van szó. A koleszterin és vércukorszint jó barátja és egyes rákbetegségek kialakulásának esélyét is csökkenti. Dúsítsuk salátáinkat rukkolával, amíg még igazán friss a májusi napokban!
2. Mángold
A mángold mondhatni 3:1-ben tulajdonsággal felruházott szuper zöldség, hiszen a spenót, a répa és a spárga értékes tulajdonságait ötvözi. Színe a zöld széles skáláján mozog és nemcsak a levele, hanem a nyele is fogyasztható. Olaszos tészta, krémleves vagy főzelék remekül állnak a mángoldnak.
3. Rebarbara
Habár gyümölcsként bánunk vele, a rebarbara igazából a spárgához hasonló zöldségféle. A-B-C-E-K-vitaminban gazdag szárát fogyasztjuk, aminek kissé fanyarkás íze remek párost alkot az eperrel. Nem véletlenül készül belőle isteni pite, ami az álmos hétvégi délutánokon különösen jól tud esni!
4. Spárga
A május szupersztárjaként számon tartott spárga már az ókorban nagy népszerűségnek örvendett, az utóbbi évtizedben pedig töretlen lelkesedés öleli körül. Kiemelkedő ásványianyag és vitamintartalma mellett könnyen beszerezhető alapanyag, amit elsősorban levesként vagy párolva/sütve köretként fogyasztunk.
Még több egészség: