Major Luca

Dédelgetett álmom: ”Párizsban nyitok egy éttermet”.

Név: Major Luca

Életkor: 22

Foglalkozása: tanuló

Kedvenc ízvilág: olasz konyha

Kedvenc szakács: Ryan Clift

Kedvenc saját recept: paprika salsa házi rozmaringos kenyérrel

Kedvenc recept: spagetti pikáns garnélávalSaját specialitás: libamáj terrine gyümölcsös borzselével és füge szósszal

A Budapesti Gazdasági Főiskolán turizmus vendéglátást tanulok angol nyelven, most januárban államvizsgázok. Második nyelvnek a franciát választottam. A nyelvtanulás során megismertem és megkedveltem a francia kultúrát és gasztronómiát. Dédelgetett álmom: ”Párizsban nyitok egy éttermet”. A diploma megszerzése után szeptembertől a barcelonai egyetemre jelentkeztem, ott szeretném elvégezni a mesterképzést. Életemben fontos szerepet játszott a lovaglás, 13 évig versenyszerűen díj ugrattam. A lovaglás olyan, mint a főzés, az ember közben ellazul, kikapcsol, és csakis arra koncentrál, amit csinál!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...