Ettől a hétköznapi hozzávalótól lesz mindig bombajó a hal íze

Egy teljesen hétköznapi hozzávalótól lesz a hal igazán szaftos és szuper ízletes! És most nem a vajra vagy az olajra gondolunk...

Akár sütjük, akár grillezzük, a hal általában meglehetősen gyorsan elkészül, de pont ezért nagyon könnyen túl lehet sütni. A túlkészült hal pedig sajnos elveszti szaftos textúráját, és rágóssá, szárazzá válik. Egy egyszerű trükkel azonban könnyedén elkerülhető a probléma.

Csak egy kis majonézre lesz szükséged

A majonéz lesz a megoldás

Valószínűleg te is olívaolajjal vagy vajjal szoktad bekenni a halat, hogy ne száradjon ki, amikor sütöd, ám akad egy másik ételízesítő, amely szintén jól teljesít ebben a feladatban. Ez pedig nem más, mint a majonéz. Ha belegondolsz, akkor logikus, hiszen a majonéz egyik fő összetevője az olaj.

Ám, mivel a majonéz egy emulzió, ezért sokkal jobban rátapad a halak felületére, mint az olajak.

Ezzel biztosítva, hogy minden nedvesség a halban maradjon. De, ami a legjobb, hogy ugyanolyan jól működik a fagyasztott és a friss hallal is.

A majonéz nem csak szaftosságot kölcsönöz

Bár elsőre furcsa párosításnak tűnhet a majonéz és a hal duója, ám hidd el, hogy a szósz nem fogja elnyomni a hal finom ízét. Sőt, valójában még javíthat is rajta.

Krémes toszkán lazac

Ez a krémes serpenyőben sült lazac a legjobb megoldás lehet, ha hétvégi "ebéd- vagy vacsorazavarunk" támad. A filéket ropogós héjúra pirítjuk, megszórjuk friss bébispenóttal, édes ...

Míg a normál olaj ugyanis zsíros, addig a majonéz fehérjéket és cukrokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az ízletes végeredményhez. Ráadásul a majonéz sűrű textúrájának köszönhetően a halra pakolt különféle fűszerek is a húson maradnak ahelyett, hogy lecsúsznának.

Ha ugyanis a vaj vagy az olaj megolvad, akkor a fűszerekkel együtt lecsusszan a halról, így pedig nem lesz olyan ízletes az étel.

Végül, a majonéz azért is praktikus, mert megakadályozza, hogy a hal rátapadjon a serpenyőre vagy a grillfelületre.

Te legközelebb kipróbálod ezt a majonézes trükköt?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el!

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!