Ettől a hétköznapi hozzávalótól lesz mindig bombajó a hal íze

Egy teljesen hétköznapi hozzávalótól lesz a hal igazán szaftos és szuper ízletes! És most nem a vajra vagy az olajra gondolunk...

Akár sütjük, akár grillezzük, a hal általában meglehetősen gyorsan elkészül, de pont ezért nagyon könnyen túl lehet sütni. A túlkészült hal pedig sajnos elveszti szaftos textúráját, és rágóssá, szárazzá válik. Egy egyszerű trükkel azonban könnyedén elkerülhető a probléma.

Csak egy kis majonézre lesz szükséged

A majonéz lesz a megoldás

Valószínűleg te is olívaolajjal vagy vajjal szoktad bekenni a halat, hogy ne száradjon ki, amikor sütöd, ám akad egy másik ételízesítő, amely szintén jól teljesít ebben a feladatban. Ez pedig nem más, mint a majonéz. Ha belegondolsz, akkor logikus, hiszen a majonéz egyik fő összetevője az olaj.

Ám, mivel a majonéz egy emulzió, ezért sokkal jobban rátapad a halak felületére, mint az olajak.

Ezzel biztosítva, hogy minden nedvesség a halban maradjon. De, ami a legjobb, hogy ugyanolyan jól működik a fagyasztott és a friss hallal is.

A majonéz nem csak szaftosságot kölcsönöz

Bár elsőre furcsa párosításnak tűnhet a majonéz és a hal duója, ám hidd el, hogy a szósz nem fogja elnyomni a hal finom ízét. Sőt, valójában még javíthat is rajta.

Krémes toszkán lazac

Ez a krémes serpenyőben sült lazac a legjobb megoldás lehet, ha hétvégi "ebéd- vagy vacsorazavarunk" támad. A filéket ropogós héjúra pirítjuk, megszórjuk friss bébispenóttal, édes ...

Míg a normál olaj ugyanis zsíros, addig a majonéz fehérjéket és cukrokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az ízletes végeredményhez. Ráadásul a majonéz sűrű textúrájának köszönhetően a halra pakolt különféle fűszerek is a húson maradnak ahelyett, hogy lecsúsznának.

Ha ugyanis a vaj vagy az olaj megolvad, akkor a fűszerekkel együtt lecsusszan a halról, így pedig nem lesz olyan ízletes az étel.

Végül, a majonéz azért is praktikus, mert megakadályozza, hogy a hal rátapadjon a serpenyőre vagy a grillfelületre.

Te legközelebb kipróbálod ezt a majonézes trükköt?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...