Akár sütjük, akár grillezzük, a hal általában meglehetősen gyorsan elkészül, de pont ezért nagyon könnyen túl lehet sütni. A túlkészült hal pedig sajnos elveszti szaftos textúráját, és rágóssá, szárazzá válik. Egy egyszerű trükkel azonban könnyedén elkerülhető a probléma.
A majonéz lesz a megoldás
Valószínűleg te is olívaolajjal vagy vajjal szoktad bekenni a halat, hogy ne száradjon ki, amikor sütöd, ám akad egy másik ételízesítő, amely szintén jól teljesít ebben a feladatban. Ez pedig nem más, mint a majonéz. Ha belegondolsz, akkor logikus, hiszen a majonéz egyik fő összetevője az olaj.
Ám, mivel a majonéz egy emulzió, ezért sokkal jobban rátapad a halak felületére, mint az olajak.
Ezzel biztosítva, hogy minden nedvesség a halban maradjon. De, ami a legjobb, hogy ugyanolyan jól működik a fagyasztott és a friss hallal is.
A majonéz nem csak szaftosságot kölcsönöz
Bár elsőre furcsa párosításnak tűnhet a majonéz és a hal duója, ám hidd el, hogy a szósz nem fogja elnyomni a hal finom ízét. Sőt, valójában még javíthat is rajta.
Míg a normál olaj ugyanis zsíros, addig a majonéz fehérjéket és cukrokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az ízletes végeredményhez. Ráadásul a majonéz sűrű textúrájának köszönhetően a halra pakolt különféle fűszerek is a húson maradnak ahelyett, hogy lecsúsznának.
Ha ugyanis a vaj vagy az olaj megolvad, akkor a fűszerekkel együtt lecsusszan a halról, így pedig nem lesz olyan ízletes az étel.
Végül, a majonéz azért is praktikus, mert megakadályozza, hogy a hal rátapadjon a serpenyőre vagy a grillfelületre.
Te legközelebb kipróbálod ezt a majonézes trükköt?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket is olvasd el!