Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az Magyarország Tortája versenyt, melyet idén tizennyolcadik alkalommal hirdetett meg a Magyar Cukrász Ipartestület. A 2024. évi verseny témaköre a „Szuperélelmiszer” volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a szervezők a figyelmet.
Idén olyan alapanyagok közül kellett kettőt választania a versenyzőknek, mint az áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder, kendermag, lenmag, tönköly, köles, cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya, dió, mandula, tökmag vagy a mogyoró.
Felhasználásra javasolt további alapanyagok a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé és zab voltak.
Idén 31 tortát neveztek a versenyre, amiből most a zsűri 6-ot választott ki.
Kattints a képre, hogy megnézd, mely torták versenyeznek idén a Magyarország Tortája címért:
6 édesség versenyzik idén
A győztes tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először.
Címlapkép: Facebook
Még több friss hír: