6 édesség versenyzik idén a Magyarország tortája címért

Idén is csodás tortaköltemények születtek. Nézzük, mely torták kerültek idén a döntőbe!

Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az Magyarország Tortája versenyt, melyet idén tizennyolcadik alkalommal hirdetett meg a Magyar Cukrász Ipartestület. A 2024. évi verseny témaköre a „Szuperélelmiszer” volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a szervezők a figyelmet. 

Idén olyan alapanyagok közül kellett kettőt választania a versenyzőknek, mint az áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder, kendermag, lenmag, tönköly, köles, cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya, dió, mandula, tökmag vagy a mogyoró.

Felhasználásra javasolt további alapanyagok a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé és zab voltak.

Idén 31 tortát neveztek a versenyre, amiből most a zsűri 6-ot választott ki.

Kattints a képre, hogy megnézd, mely torták versenyeznek idén a Magyarország Tortája címért:

A győztes tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek