Magyarország elbukott egy Michelin-csillagot

Március 6-án Brüsszelben jelent meg a legújabb Michelin-kalauz, és sajnos rossz hírünk van, egyik neves budapesti éttermünk elveszítette csillagát. Mutatjuk a magyar listát!

Hétfő este Jókuti András Világevő blogja élőben közvetítette Brüsszelből a Michelin étteremkalauz Európai kiadásának ceremóniáját a magyar közönségnek. A 2017-es kalauz szerint ezek a Michelin-csillagos éttermek Budapesten:

  • a Costes,

  • a Costes Downtown,

  • a Borkonyha,

  • és az Onyx.

Szomorú hír, hogy 2015 márciusában a legjobbra értékeltTanti étterem elvesztette Michelin-csillagát.

Az étterem két éve, Pesti István idején kapta a csillagot, aki nem sokkal ezután otthagyta az éttermet és azóta a tatai Platán konyhafőnöke.

A Michelin-csillagok mellett kiosztották a Bib Gourdman díjakat is, amit idén a

  • Petrus,
  • a Fricska
  • és a Lacikonyha kapott.

Ezt a díjat azok a éttermek kapják, amik ár-érték arányban minőségi ételekkel várják vendégeiket.

Érdekesség az idei díjátadóról, hogy a bécsi Amador étterem egyből két csillagot is kapott. Nálunk új éttermet nem díjaztak, reméljük, hogy majd jövőre.

A díjazottak teljes listáját itt megtudjátok nézni.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!