Magyarország elbukott egy Michelin-csillagot

Március 6-án Brüsszelben jelent meg a legújabb Michelin-kalauz, és sajnos rossz hírünk van, egyik neves budapesti éttermünk elveszítette csillagát. Mutatjuk a magyar listát!

Hétfő este Jókuti András Világevő blogja élőben közvetítette Brüsszelből a Michelin étteremkalauz Európai kiadásának ceremóniáját a magyar közönségnek. A 2017-es kalauz szerint ezek a Michelin-csillagos éttermek Budapesten:

  • a Costes,

  • a Costes Downtown,

  • a Borkonyha,

  • és az Onyx.

Szomorú hír, hogy 2015 márciusában a legjobbra értékeltTanti étterem elvesztette Michelin-csillagát.

Az étterem két éve, Pesti István idején kapta a csillagot, aki nem sokkal ezután otthagyta az éttermet és azóta a tatai Platán konyhafőnöke.

A Michelin-csillagok mellett kiosztották a Bib Gourdman díjakat is, amit idén a

  • Petrus,
  • a Fricska
  • és a Lacikonyha kapott.

Ezt a díjat azok a éttermek kapják, amik ár-érték arányban minőségi ételekkel várják vendégeiket.

Érdekesség az idei díjátadóról, hogy a bécsi Amador étterem egyből két csillagot is kapott. Nálunk új éttermet nem díjaztak, reméljük, hogy majd jövőre.

A díjazottak teljes listáját itt megtudjátok nézni.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...