Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát

Már egy ideje kapható a magyar uborka a Budapesti Nagybani Piacon, de az árát elnézve egy ideig még biztosan nem csinálunk belőle salátát.

Az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent az uborka ára Európa-szerte, ám most hosszú idő után drágulni kezdett az egyik kedvenc zöldségünk. A magyar uborka február 19-én jelent meg a Budapesti Nagybani Piacon, ahol rendkívül borsos áron kezdték el árulni – olvasható az Agrárszektor oldalán.

Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát

1000-1100 Ft/kg áron kapható az uborka

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint Hollandiában a 400 grammos kígyóuborka ára hosszú csökkenő tendenciát követően február 21-én 190 Ft/db szintnél érte el mélypontját. Majd innen gyors emelkedéssel február 26-ára 310 Ft/db-ra emelkedett. A FruitVeB a spanyolországi helyzetet is megvizsgálta, ahol viszont 146 Ft/db-ról 105 Ft/kg környékére csökkent az átlagár. De mi a helyzet itthon?

Klasszikus uborkasaláta

Minden magyaros fogás mellé nagyszerű egy klasszikus uborkasaláta. Az uborka héja maradhat, így szebben mutat tálalásnál. Aki szereti tehet tejfölt is rá!

Nagyi uborkasalátája

Nagymamám vegyes ubisalija fantasztikus ízletes, mindenképpen hűtsétek be fogyasztás előtt. Erre nem kell tejföl, de nem ördögtől való, ha mégis tesztek rá.

A Budapesti Nagybani Piacon az import uborkák ára 650-800 Ft/kg körül alakul, míg az üvegházakból származó hazai kígyóuborka 1000-1100 Ft/kg áron kapható, írja az oldal.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...