Aggodalomra okot adó tények derültek ki a magyar TV-paprikáról

Nemrég laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá a magyar TV-paprikát, mely során aggodalomra okot adó tények derültek ki a lecsó egyik alapanyagáról.

Egy friss laboratóriumi vizsgálatból derült az ki, hogy rengeteg baktérium és más potenciális kórokozó, például gombaféle hemzseg a boltokban megvásárolt élelmiszereken, írja a Pénzcentrum.

Sose fogyassz mosatlan zöldséget vagy gyümölcsöt!

Mosatlan TV.paprikát vizsgáltak

A vizsgálatról egy videó is készült, amit egy hazai tiktoker, Plantprotecting Rita azaz Gyuris Rita töltött fel a közösségi oldalára. A tesztalanyként felhasznált TV-paprikák közül az egyiket megmosták, míg a másikon rajtahagyták az élelmiszerlánc „porát" – ismerteti a cikk.

@plantprotecting Paprika teszt @Dr. Kulja András -al 🤓 #paprika #nngyk #agarlemez #agarplate #mikroorganizmusok #baktérium ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

A vizsgálat eredménye magáért beszélt, hiszen csak úgy hemzsegtek a baktériumok és gombák a mosatlan zöldségen.

Tökös lecsó rusztikusan

Árpi keni-vágja a gasztronómiát, ugyanakkor esküszik rá, hogy a rend a lelke mindennek, ha főzésre kerül a sor. Ezt a konyhai aranyszabályt pedig ennek a fantasztikus tökös lecsónak az ...

Lecsós pot pie

A pot pie egy klasszikus, amerikai piteféle, melynek lényege, hogy a tölteléket képző ragut kisebb, ramekin-szerű formákba töltik, és ezek tetejét fedik be tésztával. Általában húsos ...

Minden esetben meg kell mosni a zöldségeket, gyümölcsöket

„A videók edukatív céllal készülnek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a boltban vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket érdemes vízzel megmosni, mivel számtalan kézen keresztülmegy. Ugyanakkor a mikroorganizmusok jelenléte normális, hiszen az életünk részei, tehát nincs félnivaló" – hangsúlyozta Gyuris Rita.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...