Ez a magyar pékség is ott van Európa legjobbjai között

A sütés világnapja alkalmából az egyik neves brit bulvárlap, az Evening Standard európai pékségkörképet készített, a TOP 10 helyezés egyikét pedig egy magyar pékség érdemelte ki.

Európa egyik legjobb pékségének választotta meg a brit Evening Standard nevű bulvárlap a budapesti Arán Bakery-t – derül ki a Velvet cikkéből.

Az európai körkép a Sütés Világnapja alkalmából készült, a legjobbak között helyet kapó magyar pékség pedig olyan üzletek mellett szerepel, mint a párizsi Du Pain et des Idées (a világhírű Gault et Millau gasztronómiai kalauz által ajánlott hely) vagy a nápolyi Antica Pasticceria Carraturo, mely egy 1837 óta üzemelő pékség és cukrászda.

Az Arán Bakery-t egy Írországból hazatért házaspár alapította 2019-ben, választékuk pedig nemcsak nagyon széles, de nemzetközi is, a vásárlók ugyanis számos cruffin (croissant és muffin), flódni, kalács, teljes kiőrlésű kovászos kenyér, baszk sajttorta vagy éppen Guinness sörből készült sütemény közül válogathatnak, a nemzetközi toplistára is többek között széles kínálatuk és minőségi portékáik miatt kerültek fel.

Az arán gael nyelven kenyeret jelent, éppen ezért választották ezt az ír hagyományok által ihletett kézműves pékség nevének. Budapest zsidó városrészében egy 10 évig Írországban dolgozó pár, Kinga és Attila nyitotta meg a helyet, ahol cruffinok, puha, foszlós fahéjas tekercsek, pénteki barhesz (magyarul kalács) várja a vásárlókat. Nem kifejezetten magyar péksüteményekre specializálódott hely, de érdemes korán érkezni, nehogy elfogyjon a kedvenc!

– írja a Velvet a brit napilap cikkére hivatkozva.

A legjobb európai pékségek az Evening Standard szerint:

  • Anges de Sucre, London
  • Du pan et des Idees, Párizs
  • Zimtschneckenfabrik, München
  • Mysak, Prága
  • Brio, Athén
  • Gleba, Lisszabon
  • Babu’s, Zürich
  • Antica Pasticceria Carraturo, Nápoly
  • La Rose de Damas, Brüsszel

Az Arán Bakery-t Budán és Pesten is megtaláljátok, míg Pesten a 7. kerület, Wesselényi utca 23-as szám alatt próbálhatjátok ki híres finomságaikat, addig Budán a Móricz Zsigmond körtéren találkozhattok termékeikkel.

Címlap: Arán Bakery - Móricz


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...