Magyar ételekkel foglalkozik a világ egyik legismertebb magazinja

Pontosabban egy magyar származású szakáccsal, aki Brooklynban nyitott egy kis bisztrót, ahol csodás magyar ételek vannak a középpontban.

A Dél-Floridában született Jeremy Salamon a főzés szeretetét többek között a nagymamájától, Ágitól örökölte, aki az 1956-os forradalom után disszidált nyugatra. Bár Jeremy sokáig nem foglalkozott komolyabban magyar gyökereivel, később beleszeretett a magyar konyha egyszerű, mégis gazdag fogásaiba. Olyannyira, hogy Fond címmel pop-up vacsorasorozatot indított, ahol bemutatta a magyar gasztronómia gyöngyszemeit.

Az eseménysorozatnak hatalmas sikere lett, aminek köszönhetően a szakács nagyot álmodott, és megnyitotta saját kis bisztróját, az Agi’s-t, Brooklynban, ami nagymamája után kapta nevét.

A kedves kis vendéglátóhely, nagyon otthonos hangulatot áraszt, gyönyörű porcelánokon tálalják a finomabbnál finomabb fogásokat. Retro bútorokkal lett berendezve – tehát tényleg olyan érzést kelt, mintha a nagymamához tértünk volna be ebédre.

Milyen magyar ételeket kóstolhatnak a vendégek az Agi’s-ban?

Többek között megízlelhetik a körözöttet, a pogácsát, a rigó jancsit, a zserbót, a kolbászt, a palacsintát, de karácsonykor akár a bejglit is.

Az amerikaik pedig odavannak ezekért a fogásokért, olyannyira, hogy a The New Yorker egy egész cikket szentelt Jeremy fantasztikus ételeinek. Ez hatalmas megtiszteltetés, nemcsak a séf számára, de a magyar fogások számára is, melyek ki tudja, a Brooklyniak után kit hódít meg legközelebb.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több magyar büszkeség:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...