Az Egyesült Államokból nézve Magyarország igen jelentéktelen ország, így van abban, valami hiúságot legyezgető, hogy a New York-i és a Birmingham-i szerkesztők is felfigyeltek a magyar konyha kuriózumaira. Az általuk kedvelt vagy éppen negatívan értékelt ételek is helyet kaptak ezen a top 12-es listán. Mutatjuk is, mely ételek keltették fel az amerikaiak figyelmét!
Az eredeti legényfogó leves
A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...
Kiadós pulykahúsleves
A pulykahúsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú, tápláló leves. A pulykahúsleves alapja a pulyka csontos részeinek (például szárny, nyak, hát) lassú főzése, ...
Magyaros karfiolleves
A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...
Kattints a galériára, és ismerd meg ezeket a magyar ételeket!
Ezért a 12 magyar ételért vannak oda az amerikaiak
1. Palacsinta
A palacsintát senkinek nem kell bemutatni. Lehet sósan és édesen is fogyasztani, ráadásul mindenkinek megvan a tuti alapreceptje, amit még a nagyitól lesett el.
3. Meggyleves
Ez az a leves, amire a külföldiek igencsak rácsodálkoznak. Hideg is, édes is, ez a kettő nehezen hozza a klasszikus levesélményt. Mi mégis így szeretjük a mennyei meggylevesünket!
4. Dödölle
Ez a tradicionális egytálunk se szerepelt a legjobban, inkább a csodálkozás tárgyává vált az amerikaiak körében a dödölle. Pedig aligha van jobb étek egy hagyományos zalai dödöllénél.
6. Piros Arany
Nemcsak a piros paprika, hanem a Piros Arany is felkerült a top 12-es listára, ami ugyan a kényelmi termékek közé sorolandó, de még a szomszédban is szívesen használják csípős szószunkat.
7. Gulyásleves
Még jó, hogy helyet kapott a listán gulyáslevesünk is, amit az első között szoktak megkóstolni a hozzánk érkező külföldiek. A hagyományosan marhából készülő, igen tartalmas leves felér egy főétellel!
8. Lecsó
A nyár egyik slágere a friss zöldségekből készülő lecsó, amit a hidegebb időkre is elraktározhatunk. A paradicsom, paprika és hagyma alap, amit turbózhatunk kolbásszal, virslivel, rizzsel, tésztával vagy bármilyen körettel.
9. Csirkepaprikás
A csirkepaprikásra egyszerűen nem lehet nemet mondani, a külföldiek is imádják a paprikás szaftban puhára főtt húst, ami mellől nem maradhat el a frissen szaggatott, házi nokedli.
10. Ribizlifagyi
A kissé fanyar, de nagyon is szerethető nyári bogyós is megküzdött a top 12-be való jutásért. Ráadásul nyári hűsítő formájában. És valóban, szinte minden fagyizó kínál ribizlifagyit, ami a nagy hőségben is jólesik!
Még több érdekesség: