5 magyar alapanyag, amit külföldön gyakran félrefordítanak

Büszkék lehetünk magunkra, ugyanis a magyar gasztronómia van annyira híres, hogy külföldön is foglalkoznak vele. Persze nem mindig zökkenőmentes az ételek és azok receptjeinek átvétele: gyakran becsúsznak fordítási bakik, nézzük, melyek ezek!

Ha akad egy kis szabadidőnk, érdemes megnézegetni, hogyan próbálják értelmezni a külföldi oldalak a magyar gasztronómiát, azon belül is a magyar alapanyagokat (ennek fordítottjáról, a nemzetközi alapanyagok magyar értelmezéséről itt lehet olvasni). Hiszen, ugyanúgy, ahogy mi is kíváncsiak lehetünk például egy ázsiai vagy mexikói receptre, úgy a világ többi részének lakóiban is egyszer csak fellángolhat a csirkepaprikás-készítési vágy. Az ám, de mennyire lesz autentikus az a fogás? Recept még csak-csak akad hozzá világutazók vagy magyar felmenőkkel rendelkezők tollából, azonban a leírás gyakran tartalmazhat elírásokat, félrefordításokat.

Ez a legtöbbször betudható annak, hogy a magyar alapanyagok egyszerűen olyan egyediek, hogy borzasztóan nehéz őket a más kultúrákban, országokban elérhető hozzávalókkal egyeztetni. És míg a helyettesítések technikailag, funkcionálisan működnek, az így kapott végeredmény mégsem lesz olyan, ahogy azt egy magyar nagymama/háziasszony készítené.

Nézd meg galériánkban a gyakran félrefordított magyar alapanyagokat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További segítség a nemzetközi főzéshez/evéshez:

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...