Magas vérnyomást is okozhat, ha sokat fogyasztunk ebből a tejtermékből

Ha szeretnénk elkerülni a magas vérnyomást, akkor érdemes csínján bánni az egyik népszerű tejtermék fogyasztásával.

A sajtfogyasztás jótékony hatásáról már rengetegszer olvashattál, azonban arról kevesebbet beszélnek, hogy ez a tejtermék bizony veszélyeket is rejt magában. A Greendex most sorra vette, milyen problémákat okozhat, ha túlzásba visszük a sajtfogyasztást.

Akár magas vérnyomást is okozhat, ha sokat fagyasztunk ebből a tejtermékből

Először beszéljünk az előnyeiről

Mint a tejtermékek általában, a sajt az egyik legtermészetesebb kalciumforrás. A megfelelő kalciumbevitel hozzájárul a egészséges csontozat és fogazat, valamint a normál vérnyomás fenntartásában. Illetve a legtöbb sajt tartalmaz A- és B12-vitamint, riboflavint (B2-vitamint), foszfort, szelént és nátriumot is.

Vannak veszélyei

A sok pozitívum mellett azonban veszélyeket is rejt. A túlzott sajtfogyasztás akár magas vérnyomás, illetve egyéb szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához is vezethet. Ennek oka a magas nátriumtartalma és a telített zsírsavak.

A vesebetegséggel küzdőknek sem ajánlott a fogyasztása foszfortartalma miatt. Súlyos következményekkel járhat ugyanis, ha a vese nem tudja kiválasztani a foszfort.

forrásunk volt


Még több egészségcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...