Sok szakértő nagyon szívesen ajánlja a különböző magok fogyasztását, hiszen legtöbbjük rendkívül egészséges. Bár azt gondolhatnánk, minden magot meg szabad enni, akadnak olyanok, melyeket jobb nem elfogyasztani, hiszen komoly problémákat okozhatnak. Galériánkban sorra vesszük azokat a magokat, melyek nem alkalmasak emberi fogyasztásra.
4 magféle, melyet tilos megenni
Szójabab
A nyers szójabab lektint, szaponinokat és proteázgátlókat tartalmaz, melyek egytől egyig károsak az emberi egészségre.
"Bár az egészségügyi problémák rövid ideig tartanak, később kialakulhatnak más szövődmények. Leginkább hányinger, hányás, puffadás, görcsök és hasmenés jelentkezik a szójabab elfogyasztása után.
Vesebab
Bár a vesebab nagyon ízletes megfőzve, nyersen tilos a fogyasztása. A többi hüvelyeshez hasonlóan fitohemagglutinin lektint tartalmaz, ami kis mennyiségben ártalmatlan – csakhogy a vörös vesebabban sokkal magasabb koncentrációban van jelen, mint bármelyik hüvelyesben. Fogyasztása hányást és hasmenést okoz.
Még több az egészségről: