Megjelent a Mad Cook Book, a különleges, sztorizgatós-receptes gasztrokiadvány

Végre megjelent a Mad Cook Book, a Madhouse sztorizgatós-receptes kiadványa, ami nem egy újabb receptkönyv, hanem inkább a Madhouse, mint helyszín és a hozzá kapcsolódó ismert emberek és törekvések közös története.

Hogy kerül egy történetbe a világ egyik legismertebb kutatója, a zenész, a színész és a sportlegenda? Hát úgy, hogy mindannyian megfordultak már a budapesti Madhouse-ban, ráadásul saját, exkluzív menüjük is volt, csakúgy mint számos más művésznek, színháznak, ügynek. Ezeket az együttműködéseket mutatja be a Mad Cook Book, a kezdetektől, az ismert emberek saját történetein át egészen a legizgalmasabb receptekig.  

A budapesti Madhouse idén ünnepli a negyedik szülinapját. Ez idő alatt a hely egyszerű craft bárból és bisztróból egy olyan hellyé alakult, amelyben összeér a gasztró, a művészet, a közösség, a tenni akarás, a jelenlét. Az elmúlt négy évben a hely general managere, Takács György és executive chefe, Piszkor Norbert rendszeresen felkért ismert embereket, vendégséfeket, színházakat, szervezeteket közös menüalkotásra. Az ételek minden esetben illeszkedtek az adott együttműködő személyiségéhez, tevékenységéhez, inspirálódtak gyerekkorból, üzenetekből, életmódból. Éppen ezért nagyon izgalmas ételek készültek a vegántól kezdve a zsidó vagy ghánai fogásokon át, egészen a színház vagy a zene által inspirált fogásokig.

Ezeket a menüket néhány hétig lehetett kapni a Madhouse-ban, az együttműködésekkel pedig minden esetben egy karitatív ügyet is támogatott a csapat. Ennek bemutatására jött létre a Mad Cook Book.  

A nem mindennapi gasztrokiadványban közel 50 recept jelenik meg, olyan együttműködőkkel karöltve, mint Kásás Tamás, Beton.Hofi, a Fish Zenekar, Farkasházi Réka, Brasch Bence, Joe Walker, Bányai Judit, a Bohémian Betyars zenekar, Sena és Élő Márton, Jane Goodall, Turai Barnabás, a Carson Coma zenekar, Borbás Róbert, Ónodi Eszter és Nagy Zsolt.

De készültek ételek Jókai Mór örökségét megidézve Ács Bori tolmácsolásában, a Centrál és TÁP színházhoz, a Woodapest Egyesülethez, a We Are Open kezdeményezéshez és a Budapest Parkhoz kapcsolódóan, valamint olyan vendéggasztroarcokkal közösen is mint Petykó István, Stoller Márton, Mester Miklós vagy Horváth Boldizsár. A kiadványban izgalmas fotók, grafikák, művek is helyet kaptak a Street Gallery projekt nyomán, illetve az elmúlt időszakban italmenüs kooperációkkal kapcsolódó rap szcénát képviselő zenészek is megjelennek, mint Co Lee, Lil Frakk, Gege, FRANKO és Ótvar Pestis.  

Így a Mad Cook Book nem egy újabb receptkönyv, sokkal inkább a Madhouse, mint helyszín és közösségi tér és a hozzá kapcsolódó ismert emberek, ügyek, törekvések közös története, személyes sztorikon, novellákon, idézeteken, képeken és persze recepteken keresztül bemutatva.  

A kiadvány a Madhouse-ban (1061 Budapest, Anker köz 1-3.) és a madhousebudapest.hu oldalon kapható. 

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Ezeken a helyeken olcsóbban jutsz szelíd gesztenyéhez, mint a piacon

A magyar szelídgesztenye iránt nemcsak hazánkban, hanem európai szinten is egyre nagyobb a kereslet. Másfél évtizede azonban a kéregelhalásos betegség tizedeli a fákat, amihez csatlakozott a gubacsdarázs is, így ma már a kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat. Ezt pedig a szelídgesztenye ára is jól tükrözi. Mutatjuk hova menj gesztenyéért, ha drágának tartod a piacit!

Nosalty

További cikkek

7 nap, 7 étel – Gyors és olcsó ebédeket főzünk...

Ha gyorsan és olcsón szeretnénk ehéten ebédeket főzni, nézzünk szét a saját házunk táján, egészen pontosan a kamrában és a fagyasztóban. Épp ideje lesz előkapni az ott megbújó kincseket, és felhasználni őket a lehető legkreatívabb módokon.