Macaron és pálinka édes találkozása

Az Élelmiszer Szakma napján részt vett a NoSalty.hu csapata is, a Zsindelyes Pálinkafőzdével karöltve. A két cég sokáig gondolkodott, hogy miként is jelenjen meg a rendezvényen, és végül a nagy népszerűségnek örvendő pálinkás macaronban egyesültek.

Amit a Zsindelyesről tudni kell

A pálinkafőzde elnevezése utal a településre, ahol a pálinkafőző található, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tájegységekre jellemző tetőfedési hagyományokra is, hangsúlyozva a tradicionális pálinkafőzés jellegét.

A Zsindelyes Pálinkafőzde négy alapító taggal családi vállalkozásban, gyümölcspálinkák előállításával, majd azok palackozásával kezdte működését. A cég dinamikusan fejlődik, ami meglátszik az újabb gyártó és palackozó üzemrészek, raktárhelyiségek létesítésében is. Ma jelenleg 3 pálinkafőző berendezés együttes munkája, közel 1800 l kapacitással, 3000 üveg palackozására képes óránként, és mintegy 325 ezer eladott pálinkával büszkélkedhet évente.

A NoSalty és a Zsindelyes Pálinka édes találkozása

A 2012. június elején megrendezett Élelmiszer Szakma Napján a NoSalty is bemutatkozott, ehhez olyan partnert keresett, amelyik a kiváló minőség megtestesítője, ezért a Zsindelyes Pálinkafőzdére esett a választása. A főzde segítségével különleges, pálinkás macaronok kerültek terítékre – egyik régi szakácsunk Modosa ötlete alapján készítette őket a Gelarto Rosa –, volt bodzás, szilvás, kajszibarackos és málnás. Az olasz származású, francia süticsodák édes ízéhez kiválóan illett a pikáns, pálinkás töltelék, így az elegáns kis színeseket csak dicsérni tudta, aki kóstolta!

Zsindelyes Pálinkafőzde honlapja itt >>

Macaronreceptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek