Macaron helyett töltött mandulás puszedli

Habcsók: keményre vert tojásfehérje és cukor lassan sütve, szárítva. Ha teszek bele mandulát, akkor már mandulás puszedli. Nagyon szeretem.

Kávéhoz, sőt tejeskávéhoz nagyon finom.Olyan, mint a reklámszlogenben a cukorka: csak a szájban olvad.Ha ezt tetézem még egy finom krémmel, akkor egy egyszerű beszélgetős uzsonna is nagy élménnyé válik.Erre jöttek rá, mint oly sok mindenre a gasztronómiában az olaszok, és tökéletesítették a franciák. Így született meg a macaron!

A macaronnak mára már külön kultusza van. Mindenféle töltelékkel mindenféle színben kapható, a cukrászdák sztárja lett. Szinte mindegyik főzőiskolában indítanak macaronkészítő tanfolyamot, a legdivatosabb sütivé vált az idők folyamán. Saját világnapja is van már március 20-án.Elsősorban a színe miatt figyelnek fel rá: élénk és sokféle. Aztán következik az íze, amit a töltelék íze ad meg neki, hiszen a mandulás édes tészta önmagában nem túl karakteres. Az, hogy fényes és sima legyen a felülete, az bizony nagy gyakorlatot igényel, elsőre sosem sikerül. Ekkor sokan elvesztik a kedvüket, és nem foglalkoznak vele többet, pedig kár érte. Nem muszáj, hogy tökéletesen egyformák legyenek, és az sem baj, ha egyszínű az összes süti.

Ezért készítettem puszedlit. Az bármilyen olajos magból készíthető. Finom, és tökéletes a kávéhoz. Nem okoz csalódást.

Töltött mandulás puszedli recept

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...