A fél órás mac and cheese kihúz a pácból, a reteklevélből 5 perc alatt pesztót készíthetsz

Ismét szuper izgalmas témákkal foglalkoztunk a múlt héten: bemutattuk többek közt a marhahús legfontosabb részeit, kis útmutatót készítettünk a serpenyős tojásos reggelikhez, és csupán két hozzávalóból fantasztikus lepénykenyeret varázsoltunk.

  1. A két hozzávalós lepénykenyér, ami sokkal jobb, mint a bolti
    1.

    A két hozzávalós lepénykenyér, ami sokkal jobb, mint a bolti

    Minden házi szakács álma egy olyan köret, ami egyszerre látványos, és végtelenül egyszerű. Ebben a két hozzávalós lepénykenyérben testesülhet meg ez az álom, lássuk, hogyan készül!

  2. A filléres reteklevélből 5 perc alatt pesztót, 20 perc alatt tésztát és rizottót készíthetünk
    2.

    A filléres reteklevélből 5 perc alatt pesztót, 20 perc alatt tésztát és rizottót készíthetünk

    A legtöbben a kukába dobnánk, pedig a reteklevél aranyat ér, mennyei, zsenge tavaszi pesztót tudunk belőle készíteni, amit tökéletesen felhasználhatunk rizottóba vagy akár egy finom zöldségtésztába is, mutatjuk, hogyan!

  3. Teavaj, márkázott vaj: na nézzük, melyik mit jelent
    3.

    Teavaj, márkázott vaj: na nézzük, melyik mit jelent

    A csemegepultok előtt álldogálva az egyszeri bevásárló joggal teheti fel magának a kérdést: mitől márkázott a márkázott vaj, és mitől teavaj a teavaj? Itt a megfejtés!

  4. Rántotta, frittata, omlett: útmutató a serpenyős tojásételekhez
    4.

    Rántotta, frittata, omlett: útmutató a serpenyős tojásételekhez

    Amikor tojásos reggelikről van szó, könnyű összezavarodni. Hiszen annyiféle elkészítési mód létezik, hogy néha nem is tudjuk, éppen mi sül a serpenyőben.

  5. Sajtos tészta újratöltve! – Mutatjuk az egyedényes, 30 perces MAC AND CHEESE receptjét
    5.

    Sajtos tészta újratöltve! – Mutatjuk az egyedényes, 30 perces MAC AND CHEESE receptjét

    Ízletes, villámgyors, könnyen elkészíthető, és még csak nem is igényel túl sok alapanyagot. A következő, egyedényes mac and cheese nálatok is népszerű fogás lesz a hétköznapokon, ezt garantáljuk!

  6. Sokszínű maradék az almahéj: nem érdemli meg, hogy kidobd
    6.

    Sokszínű maradék az almahéj: nem érdemli meg, hogy kidobd

    Kedvenc almás süteményeinknek egyetlen hátránya van: a rengeteg megmaradó almahéj. Mielőtt kapásból elindulnánk a szemetes irányába, olvassuk el, mire lehet jó a konyhában.

  7. Alaplé 2. évad: a legfontosabb tudnivalók, ha marhahússal dolgoznál
    7.

    Alaplé 2. évad: a legfontosabb tudnivalók, ha marhahússal dolgoznál

    A csirke és a disznó után itt az ideje a marhahúsokkal is megismerkedni. Bélszín, lapocka, lábszár, rib eye, velős csont – te tudod, melyiket hogyan érdemes használni? A Nosalty és a CompactTv közös sorozatának következő részéből ez is kiderül!

  8. Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik - Hol élünk? Ilyen a nudli!
    8.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik - Hol élünk? Ilyen a nudli!

    Tájegységtől függően más-más nevet kapott, de félreérthetetlenül tudjuk, mire hajaznak ezek az elnevezések - ilyen színes egyéniség a nudli.

  9. Kisokos az összes sütési funkcióhoz – Mutatjuk, melyiket mire használd!
    9.

    Kisokos az összes sütési funkcióhoz – Mutatjuk, melyiket mire használd!

    Akkor tudunk igazán helyt állni a konyhában, ha jóban vagyunk a sütőnkkel. A gázsütő szeszélyes üzem, ki kell ismerni a lelkét, de ugyanez igaz a villanysütőre is, csak ott számtalan funkció áll rendelkezésünkre. Ezeket bogozzuk most ki, és megnézzük, mit melyik funkción és hogyan érdemes sütni.

  10. 4 különleges zöldség, amit muszáj kipróbálnod az idei szezonban
    10.

    4 különleges zöldség, amit muszáj kipróbálnod az idei szezonban

    Remélhetőleg mindannyian egyre több zöldséget eszünk - most négy különlegességet mutatunk be, amikkel egészségesebbé teheted az étrended, és színesebbé a menüdet!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...