Ma nyolc hazai étteremben is lehet francia menüsort enni

Nyolc magyar étterem is részt vesz a francia gasztronómiai világünnepen hétfőn.

Franciaország magyarországi nagykövete, Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez - amelyet tavaly hívtak életre - világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia - tette hozzá.

A nagykövet szerint a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek. A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával - mondta.

Kouign Amann

Tradicionális breton sütemény, amelyet reggelire vagy tea-időben fogyasztanak. Még csak most fogom beküldeni a receptet, úgyhogy még gyűjtöm az erőt, hogy megnézzem, mennyi kalória van ...

Croissant chloedejonge konyhájából

Sokáig nem mertem belefogni, de egyik kedvenc blogomon, a Top with cinnamon-on találtam egy nagyon részletes leírást, és elkészítettem. Nagyon időigényes, de nem kifejezetten bonyolult. ...

Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők, amelyek megtartják az ételek ízét , valamint a kések, amelyek használatával időt lehet spórolni.

A résztvevő 8 étterem:

Araz Étterem - Budapest

Béterv- Budapest

Borssó Bisztró - Budapest

Café Dumas - Budapest

Chianti Étterem - Veszprém

Larus Étterem - Budapest

LouLou - Budapest

Zona - Budapest

Részletek itt.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek, és az emberek igen kreatívak.

Szilvás clafoutis

A klasszikus francia édesség, a cseresznyés tejes pite őszi verziója. A szilván kívül nem kell sokkal több hozzá, mint egy palacsintához, és a sütő elvégzi helyettünk a munka nagy ...

Boeuf Bourguignon

Nem titok, hogy meglehetősen nagy Julia Child fan vagyok, bár szerintem mindenki az lesz, miután megnézi a Julie & Julia című filmet! Ebben meghatározó szerep jut egy bizonyos boeuf ...

Aszalt sárgabarackos-magvas bagett

Ha reggelire friss bagettet szeretnénk enni, akkor inkább menjünk el a legközelebbi pékségbe, ugyanis ez a műfaj elég munkás. (Persze azt is választhatjuk, hogy hajnalban kelünk.) Ellenben ...

(NOSALTY/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...