Franciaország magyarországi nagykövete, Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez - amelyet tavaly hívtak életre - világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia - tette hozzá.
A nagykövet szerint a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek. A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával - mondta.
Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők, amelyek megtartják az ételek ízét , valamint a kések, amelyek használatával időt lehet spórolni.
A résztvevő 8 étterem:
Araz Étterem - Budapest
Béterv- Budapest
Borssó Bisztró - Budapest
Café Dumas - Budapest
Chianti Étterem - Veszprém
Larus Étterem - Budapest
LouLou - Budapest
Zona - Budapest
A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek, és az emberek igen kreatívak.
(NOSALTY/MTI)