Magyarország első luxustortáját Palágyi Eszter séf és a Nour cukrászda közös tavalyi Dubaji Desszertvacsorája ihlette. A budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra olyan különleges íz élményt élt át az említett vacsorán, hogy mindenképpen át szerette volna adni ezt az egyedi aromát vendégeinek is – írja a Sokszínű vidék.
Fotó: Facebook / Nour - Art of desserts
A La Truff’ torta fél évnyi folyamatos tökéletesítés után készült el, amiben a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozik. A különleges édesség március 23-tól már rendelhető a budaörsi Nour desszertben.
Az említett tavalyi desszertvacsorán már bemutatásra került egy hasonló ízvilágú desszert, ami akkor azonnal elnyerte a vendégek tetszését. Ezután kezdődött meg a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amit a hazai fogyasztók és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.
Az alkotók azt szeretnék, ha a luxustorta különleges ünnepek, kiemelt események és kerek évfordulók legszebb ajándéka lenne.
A La Truff’ torta fő alapanyaga a rendkívül egyedi aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, amiben szarvasgombás fehércsokoládé-ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses, fehércsokoládés ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek feketebársony-fújással és aranypelyhekkel díszítik.
Címlapfotó: Facebook / Nour - Art of desserts
Ezek a hírek is érdekelhetnek: