Így néz ki az ország első luxustortája – kép a cikkben

Már rendelhető Magyarország első luxustortája.

Magyarország első luxustortáját Palágyi Eszter séf és a Nour cukrászda közös tavalyi Dubaji Desszertvacsorája ihlette. A budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra olyan különleges íz élményt élt át az említett vacsorán, hogy mindenképpen át szerette volna adni ezt az egyedi aromát vendégeinek is – írja a Sokszínű vidék.

Íme, a luxustorta
Fotó: Facebook / Nour - Art of desserts

A La Truff’ torta fél évnyi folyamatos tökéletesítés után készült el, amiben a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozik. A különleges édesség március 23-tól már rendelhető a budaörsi Nour desszertben.

Az említett tavalyi desszertvacsorán már bemutatásra került egy hasonló ízvilágú desszert, ami akkor azonnal elnyerte a vendégek tetszését. Ezután kezdődött meg a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amit a hazai fogyasztók és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.

Az alkotók azt szeretnék, ha a luxustorta különleges ünnepek, kiemelt események és kerek évfordulók legszebb ajándéka lenne.

A La Truff’ torta fő alapanyaga a rendkívül egyedi aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, amiben szarvasgombás fehércsokoládé-ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses, fehércsokoládés ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek feketebársony-fújással és aranypelyhekkel díszítik.

Címlapfotó: Facebook / Nour - Art of desserts

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...