„A lustaság a legnagyobb ellenfelem" - interjú D. Tóth Andrással

Kevesen gondolnák róla, de nem is olyan rég még a lucullusi lakomák rajongója volt D. Tóth András. Aztán életmódot váltott.

Szerencsés az RTL Klub népszerű híradósa, D. Tóth András, aki talán épp a rendszeres sportnak és a munkájával együtt járó folyamatos szaladgálásnak köszönhetően akkor sem hízott meg, amikor kicsit sem figyelt a kalóriákra.

„Imádtam sokat enni! Édesapám szakács, istenien főz, és én bizony képes voltam kétszer is vacsorázni.” – vallotta be a tévés, aki ma már lényegesen visszafogottabb életmódot követ: „Feleségemmel együtt most már nagyon odafigyelünk az étkezésünkre, lényegesen több zöldséget és gyümölcsöt eszem, és törekszünk arra, hogy minél természetesebb, kevésbé feldolgozott élelmiszer kerüljön az asztalra.”

D. Tóth András, amikor csak teheti, teniszezik

A tenisz, a futás és a lustaság

Amikor csak teheti, teniszezik, amihez remek partnere van, hiszen felesége, Tóth-Pákai Adrienn valamikor versenyszerűen játszott: a fiatal házaspár épp így, egy kaposvári tenisziskolában, kisgyerekként találkozott először, több mint húsz évvel ezelőtt.

A teniszezés persze időigényes sport, és a tévésnek nagyon kevés szabadideje van, mivel meglehetősen hektikus munkarendben dolgozik. „A híradós műsorvezetés mellett a Fókusz riportere is vagyok. Ezért ma már inkább futok. Szerencsére nemrégiben parkosabb környékre költöztünk, ahol még egy futópálya is van, ide a tél kezdetéig rendszeresen kijártunk kocogni. Várom a tavaszt, hogy újra kezdhessem, teszi hozzá a tévés, akinek a legnagyobb kihívást mindig az elindulás jelenti: „Nehezen szánom rá magam az első lépésre. Be kell vallanom, hogy bár a sport egész életemben fontos szerepet játszott, valójában a lustaság a legnagyobb ellenfelem” – mondja nevetve a híradós, akit azonban egy ügy mindig képes mozgásra bírni. „Azonnal, gondolkodás nélkül igent mondok a jótékony célú sportrendezvényeken való részvételre. Fantasztikus kezdeményezésnek tartom a Bátor Tábor Alapítvány Élménykülönítményét, nemrégiben egy jótékonysági teniszversenyen is részt vettem az ő szervezésükben, és egy kisfilmet is készítettünk róluk” – meséli D. Tóth András.

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...