Digner Lotti csípős–savanyú levese
Hozzávalók
1,5 liter erőleves vagy csirkealaplé, 1 kk chili paszta, 1 kk erős pista, 3-5 dkg fafüle gomba, 3 nagy fej fehér csiperke, 10-12 dkg tofu, 1 csirkemell filé fele, 1 db sárgarépa, 1 csapott ek étkezési keményítő, 2 db tojás, 2 ek 10 %-os ételecet, kínai só, őrölt bors, olaj, 1 fej fokhagyma
Elkészítés
- A fafüle gombát min. 1 órára beáztatjuk, a csirkemellet apró csíkokra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ízesítjük szójával, és kitesszük egy tálkába.
- Az apróra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzátesszük a chilipasztát és az erős pistát.
- Ezt a a felforralt levesbe/alaplébe öntjük, beletesszük az összes hozzávalót: gombákat, répát, tofut, amelyeket apróra vágtunk. Ecetezzük, fűszerezzük.
- Felfőzzük, és amikor a sárgarépa már puha,belecsorgatjuk a felvert tojásokat.
- Legvégül a csomómentesre kikevert étkezési keményítőt is belecsurgatjuk.