-
1.
A profi séf tippje a ropogós bőrű, szaftos karácsonyi kacsasülthöz
A kívül ropogósra, belül szaftosra sült egész kacsa az egyik legünnepibb fogás, de nem kell hozzá bonyolult technológia, hogy tökéletesen sikerüljön. Farkas Richárd séf tippjei következnek.
-
2.
A sütemény, ami nélkül nincs karácsony – a tökéletes fatörzs
A tradíciók is tesznek azzá minket, akik vagyunk. Egy család életében fontos, hogy legyenek olyan hagyományok, amelyek csak az övék, az évek során maguk alakították őket és szép fokozatosan, generációról generációra örökítenek tovább programokat, ételeket, közös ünnepléseket, vagy akár recepteket.
-
3.
Így készíts karácsonyi terrine-t – legyen idén még szebb és krémesebb a libamáj
A karácsonyi menü egyik fantasztikus kiegészítője a zsírjában sült libamáj. Most ugrunk egy szintet, és megmutatjuk, hogyan készül a terrine de foie gras, kis plusz munkával ebben az évben még ünnepibb lehet ez a desszertnek is beillő fogás!
-
4.
Így lehet a tied a legfinomabb rántott hal a profi séf szerint
Halászlé és rántott hal - az éves halfogyasztásunk legnagyobb része a karácsonyi időszakban csúcsosodik ki, pedig jó lenne, ha év közben is többször nyúlnánk a halakhoz. Most egy profi séf segít abban, hogy ne csak karácsonykor legyen kedved a rántott halhoz.
-
5.
A hibátlan ünnepi isler és linzer elkészítése, lépésről lépésre
Szerintünk nem lehet karácsony apró kis linzerek nélkül, ezért most elhoztunk nektek egy olyan receptet, amelyből három (sőt, némi változtatással négy) különböző süteményt is megsüthettek. És persze egy halom tippet az elkészítéshez.
-
6.
Itt a tökéletes vegán likőr, ha bánt, hogy kimaradsz a tojáslikőrözésből
A tojáslikőr mindenki nagy kedvence a karácsonyi szezon alatt, azonban a vegánok kimaradnak ebből a körből. Pedig ők is tudnak fantasztikus, karácsonyi likőrt készíteni, csupán néhány hozzávalót kell megváltoztatniuk!
-
7.
9 fontos trükk, hogy tökéletes legyen a karácsonyi bejglid
A bejgli a karácsony legnépszerűbb süteménye, sokan azonban félnek belevágni a sütögetésbe, attól félve, hogy a végeredmény katasztrofális lesz. Néhány könnyen betartható trükkel nem lehetetlen a tökéletes bejgli, ide süssetek!
-
8.
A szenzációs máj elkészítésének lépései Mizsei János szerint
Legyen kisebb vagy nagyobb, szárnyas vagy négylábú mája, van néhány olyan ökölszabály, amit ha betartasz, tökéletesen fog sikerülni. Profi séf tanácsai következnek a legmegbízhatóbb módszerekkel.
-
9.
Az egyetlen omlóstészta-recept, amire szükséged lesz
Nem nehéz elveszni a karácsonyi recepthóviharban: ha a tökéletes elkészítési módot keressük a kedvenc süteményeinkhez, akár órákat is eltölthetünk a kutatással. Persze erre nem mindig van idő, ezért ismerjük most meg a mindenre használható omlós tésztát.
-
10.
Ezzel a vendégváróval nyiss, ha már a welcome drinknél lenyűgöznél mindenkit
A vol-au-vent az egyik legismertebb francia leveles tésztás sütemény, melybe egyaránt passzol édes és sós töltelék is. Mi most egy orosz halsalátás különlegességet mutatunk be nektek, amelyet egy kevés kaviárral együtt teszünk az ünnepek leglátványosabb, legétvágygerjesztőbb falatkájává.
Lépésről lépésre készítettünk linzert, mindenkit lenyűgöztünk a vendégváró falatkáinkkal
Már gőzerővel készülünk a karácsonyra: elárultuk a tökéletes bejgli titkát, egy profi séfet kérdeztünk, hogyan lesz hibátlan és mennyei a karácsonyi kacsasült, és vegán krémlikőrt is készítettünk.