6 indokot is mondunk, miért egyél sokkkkkal több lilakáposztát

A lila- vagy vöröskáposzta a téli szezon igen gyakori vendége, és legfőképp párolva találkozunk vele. De azt tudjuk, hogy amellett, hogy a narancsos kacsa meg a sült liba legtutibb körete, mennyire egészséges?

Egy fej lilakáposzta nem egy nagy összeg, ellenben virítóan élénk színével, univerzális mivoltával szuper alapanyag a konyhában: ne tévesszen meg minket az, hogy "ez csak egy káposzta", mert jóval többet rejt magában, mint a megpárolás lehetősége. A vörös- avagy lilakáposzta ugyanis rostdús, és tele van olyan tápanyagokkal, amikről nem biztos, hogy tudsz.

Vegyük sorra, miért kellene jóval többet ennünk belőle szezonban, katt a galériára!

Forrásunk volt.


Még több érdekes alapanyag és recept:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...