Egy fej lilakáposzta nem egy nagy összeg, ellenben virítóan élénk színével, univerzális mivoltával szuper alapanyag a konyhában: ne tévesszen meg minket az, hogy "ez csak egy káposzta", mert jóval többet rejt magában, mint a megpárolás lehetősége. A vörös- avagy lilakáposzta ugyanis rostdús, és tele van olyan tápanyagokkal, amikről nem biztos, hogy tudsz.
Lilakáposzta-fasírt pankomorzsában
Bevallom őszintén ennél az ételnél először a színe fogott meg, ami azért valljuk be büntet. Imádom a pici bő zsírban sült fasírt kreálmányokat, de a darált hústól az embernek ...
Vörösborral párolt lilakáposzta
A párolt lilakáposzta bármilyen húsételnek kiváló körete lehet, ráadásul roppant egyszerű az elkészítése is. Ha pedig vörösborral pároljuk, az ízhatás egészen mennyei lesz, és az ...
Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától
Eke Agnéla színésznő brutál jó vega receptje, amit még olyanoknak is bátran elkészíthetsz, akik igazi húsevők.
Vegyük sorra, miért kellene jóval többet ennünk belőle szezonban, katt a galériára!
6 indokot is mondunk, miért egyél sok-sok lilakáposztát
Még több érdekes alapanyag és recept: