A paradicsom, ami 10-szer egészségesebb, mint a többi

Kiválónak minősítették a génmódosított lila paradicsomot, melyet úgy alkottak meg, hogy tízszer több antioxidánst, úgynevezett antocianint termeljen, mint a már meglévő fajták.

A lila paradicsomot több mint 10 évnyi fejlesztést követően végre biztonságosnak ítélte az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma. A paradicsomokat úgy módosították, hogy 10-szer több antioxidánst, úgynevezett antocianint termeljenek, mint a már meglévő fajták, írja a Sokszínű Vidék a newatlas.com-ra hivatkozva.

Az eddig létező lila paradicsomfajták is tartalmaznak kisebb mennyiségben antocianint, a kutatók azonban néhány genetikai változtatással elérték, hogy még több legyen ebben az új fajtában. A gének felerősítették a növény azon képességét, hogy antocianinokat termeljen, így egyedi paradicsomot kaptak, gazdag, lila színű hússal.

Címlapkép: Instagram


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!