A Lidl megújuló termékeivel az egészségünk is jól jár majd

Tovább csökkenti a Lidl Magyarország egyes termékeinek só- és cukortartalmát. A lakosságot érintő súlyos egészségügyi problémák miatt döntöttek így még 2019-ben, amikor a program kezdődött.

2025-ig a termékek só- és cukortartalmának 20 százalékos csökkentését tűzte ki célul a Lidl még 2019-ben. A stratégia azóta egyre jobb számokat hoz: eddig cukorból 532,1 tonnával, sóból pedig 42 tonnával kevesebbet használnak. A Lidl programja a vásárlók egészségének megőrzését célozza, ugyanis a túlzott cukor- és sófogyasztás komoly problémákhoz vezethet.

A Lidl megújuló termékeivel az egészségünk is jól jár majd

Túlzott fogyasztás

Az optimalizálási program azért jött létre, mert a felmérési adatok alapján a magyar lakosság só- és cukorfogyasztása aggasztó képet mutat. A férfiak az ajánlott napi sómennyiség háromszorosát, a nők pedig kétszeresét viszik be.

Mindkét alapanyag túlfogyasztása komoly egészségügyi problémákat okoz: a cukor mértéktelen bevitelének könnyen elhízás és túlsúly lehet a következménye.

Ezen jelenségek miatt döntött amellett az áruházlánc, hogy 2025-re 20 százalékkal kevesebb cukor és só lesz majd saját márkás termékeikben.

Egyre kevesebb cukor

A magyar emberek egészségének támogatása vállalatunk stratégiájának egyik alappillére. Termékfejlesztéseink során 2019-től már 532,1 tonna cukorral és 42 tonna sóval kevesebbet használtunk fel az ízélmény befolyásolása nélkül, mellyel hozzájárultunk vásárlóink egészségének megőrzéséhez

- értékelte a stratégiát Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

2019-ben a só mennyiségét már 18 tonnával csökkentették, ez mostanra 24-re nőtt, a felhasznált cukor mennyisége is kevesebb lett 2021-re (az optimalizálás mértéke elérte a 335,8 tonnát).

Az érintett termékek elsősorban saját márkásak, a konkrét áruk listája október 14-től fel lesz tüntetve az aktuális akciós újságban és az áruház honlapján is.

A Lidl ezen kívül más területeken is tesz a vásárlók egészségéért: törekednek arra, hogy több természetes összetevő legyen termékeikben, miközben próbálják csökkenteni a tartósítószerek, ízfokozók, adalékanyagok és színezékek felhasznált mennyiségét is.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek a nagyvilágból:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...