A Lidl kezdeményezése már 120 üzletüket érinti

Sikeres a Lidl kezdeményezése, melynek keretein belül szelektíven tudjátok leadni a fáradt sütőolajat és zsiradékot, immáron 120 üzletben.

A sikeres kezdeményezésnek hála már 120 Lidl üzletben adhatják le a vevők a szelektíven gyűjtött használt sütőolajat illetve zsiradékot.

A Lidl Magyarország tavaly tavasszal indította el a használt sütőolaj-visszagyűjtő kezdeményezését, melynek keretében a vásárlók ingyenesen és biztonságosan adhatják le az olajat, mely a megfelelő eljárásokkal kezelve 100 százalékban hasznosítható.

Miért fontos leadni?

A használt sütőolaj és zsiradék rendkívül ártalmas és veszélyes lehet a környezetre. A lefolyóba öntve károsítja a csatornahálózatot, nehezíti a szennyvíztisztítást, a természetbe jutva szennyezi vízbázisainkat, a kommunális hulladékba helyezve nehezen lebontható anyagként jelenik meg – írja az Origo.

A szolgáltatás remek fogadtatásra talált, hiszen az indulás óta csaknem 30 tonna fáradt sütőolajat és használt zsiradékot helyeztek el a kihelyezett szelektív tárolókban.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...