Méregdrága, mégis elkapkodják ezt a Márton-napi ínyencséget

Nem elég, hogy jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha ilyen ínyencséget szeretnénk Márton-napon fogyasztani, de még az is lehet, hogy elkapkodják előlünk a boltban.

Bár a hízott kacsa- és libamáj luxusterméknek számít, az ágazat szereplői szerint még a magas ár ellenére sem lesz kisebb a forgalom az idei Márton-nap alkalmával, írja az Agrárszektor.

Méregdrága, mégis elkapkodják ezt a Márton-napi ínyencséget

A világ legnívósabb éttermeibe kerül a magyar hízott libamáj

A hazailibamáj-termelés évente hozzávetőleg 2 ezer tonna körül alakul, ezzel Magyarország a luxustermék legnagyobb termelőjének számít a világban

– mutat rá a cikk.

Ez annyit jelent, hogy a világ hízottlibamáj-termelésének nagyjából 80 százalékát ma is Magyarország állítja elő. Az áru jelentős része tehát exportra kerül, melyet a világ legnevesebb éttermeiben szolgálnak fel.

Libamáj terrine

Libamáj terrine, igazi ajándék! Tudom, hogy drága, de ez az, amit mindenképpen érdemes kigazdálkodni a kosztpénzből. Nem kell sok máj hozzá. Ha kevesebb kerül a tányérra, hiányérzetet ...

Biztosan elkapkodják a megtermelt készletet

Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára szerint a madárinfluenza sok problémát okozott a termelőknek számos országban, de szerencsére ez nem lesz hatással a készletekre. „Úgy gondolom, hogy ami megtermelődik, annak meglesz a piaca" – foglalta össze. A szakértő azt is elmondta, hogy a hazai fogyasztás jelentős részben a vendéglátásban, döntően a csúcsgasztronómiában van jelen. Ha te is szeretnél ízletes, magyar libamájat falatozni az idei Márton-napon, akkor minél hamarabb szerezd be ezt az ínyencséget!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!