Bár a hízott kacsa- és libamáj luxusterméknek számít, az ágazat szereplői szerint még a magas ár ellenére sem lesz kisebb a forgalom az idei Márton-nap alkalmával, írja az Agrárszektor.
A világ legnívósabb éttermeibe kerül a magyar hízott libamáj
A hazailibamáj-termelés évente hozzávetőleg 2 ezer tonna körül alakul, ezzel Magyarország a luxustermék legnagyobb termelőjének számít a világban
– mutat rá a cikk.
Ez annyit jelent, hogy a világ hízottlibamáj-termelésének nagyjából 80 százalékát ma is Magyarország állítja elő. Az áru jelentős része tehát exportra kerül, melyet a világ legnevesebb éttermeiben szolgálnak fel.
Biztosan elkapkodják a megtermelt készletet
Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára szerint a madárinfluenza sok problémát okozott a termelőknek számos országban, de szerencsére ez nem lesz hatással a készletekre. „Úgy gondolom, hogy ami megtermelődik, annak meglesz a piaca" – foglalta össze. A szakértő azt is elmondta, hogy a hazai fogyasztás jelentős részben a vendéglátásban, döntően a csúcsgasztronómiában van jelen. Ha te is szeretnél ízletes, magyar libamájat falatozni az idei Márton-napon, akkor minél hamarabb szerezd be ezt az ínyencséget!
Még több friss hír: