Méregdrága, mégis elkapkodják ezt a Márton-napi ínyencséget

Nem elég, hogy jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha ilyen ínyencséget szeretnénk Márton-napon fogyasztani, de még az is lehet, hogy elkapkodják előlünk a boltban.

Bár a hízott kacsa- és libamáj luxusterméknek számít, az ágazat szereplői szerint még a magas ár ellenére sem lesz kisebb a forgalom az idei Márton-nap alkalmával, írja az Agrárszektor.

Méregdrága, mégis elkapkodják ezt a Márton-napi ínyencséget

A világ legnívósabb éttermeibe kerül a magyar hízott libamáj

A hazailibamáj-termelés évente hozzávetőleg 2 ezer tonna körül alakul, ezzel Magyarország a luxustermék legnagyobb termelőjének számít a világban

– mutat rá a cikk.

Ez annyit jelent, hogy a világ hízottlibamáj-termelésének nagyjából 80 százalékát ma is Magyarország állítja elő. Az áru jelentős része tehát exportra kerül, melyet a világ legnevesebb éttermeiben szolgálnak fel.

Libamáj terrine

Libamáj terrine, igazi ajándék! Tudom, hogy drága, de ez az, amit mindenképpen érdemes kigazdálkodni a kosztpénzből. Nem kell sok máj hozzá. Ha kevesebb kerül a tányérra, hiányérzetet ...

Biztosan elkapkodják a megtermelt készletet

Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára szerint a madárinfluenza sok problémát okozott a termelőknek számos országban, de szerencsére ez nem lesz hatással a készletekre. „Úgy gondolom, hogy ami megtermelődik, annak meglesz a piaca" – foglalta össze. A szakértő azt is elmondta, hogy a hazai fogyasztás jelentős részben a vendéglátásban, döntően a csúcsgasztronómiában van jelen. Ha te is szeretnél ízletes, magyar libamájat falatozni az idei Márton-napon, akkor minél hamarabb szerezd be ezt az ínyencséget!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...