Egy csomag leveszöldség felhasználásának 6 izgalmas módja
A boltokban kapható, előre összepakolt leveszöldségeket rejtő csomagok gyakran kerülnek a kosarainkba, általában a név által indikált célból: levesfőzés alkalmával. Persze ez nem jelenti az út végét – nézzük, mi mindenre alkalmas még a pakk!
Ha leveszöldséget – répát, fehérgyökeret, zellert, karalábét, hagymát – vásárolunk, összenyomorítva, műanyag fólia alá ravatalozva, azt általában azért tesszük, mert rákívántunk egy melengető húslevesre, nem enged minket szabadulni a babgulyás gondolata, vagy azonnali hatállyal ragulevest szeretnénk kanalazni. És míg teljesen és tökéletesen logikus, hogy a leveszöldségcsomagból leves lesz, érdemes lehet a farzsebben tartani néhány egyéb receptet is, amit elővehetünk akkor, ha épp megjelenik konyhánkban a fent említett zöldségek kis csoportja.
Nézd meg galériánkban a leveszöldségek felhasználásának kreatív módjait!
6 fotó
Receptek a zöldségfeldolgozáshoz:
zöldségfasírt
A zöldség alaplé megfőtt zöldségeiből készült kis zöldségfasírtok. Megvallom őszintén, nem rajongok a levesben főtt zöldségért, de kidobni sem szeretném - ebben a formában viszont ...
fűszerek házilag
A "tél mindent megesz" - mondogatták nagyanyáink, és mióta én is nagyanya lettem, magam is gyakran idézgetem ezt a mondást. Elég nehéz télen arról gondoskodni, hogy egyszerre álljon ...
zöldségköret
Burgonyapüré helyett készítsünk zöldséges édesburgonya-krémet. Ebbe mehet sima burgonya pluszban, hogy növelje a térfogatot, de kisebb adagnál el is hagyhatjuk, hiszen nagyon finom és ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai furfangok várnak rád:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!