Fotó: flickr
Zöldséglevest!
A tavasz végében és a nyár elejében az a jó, hogy valóságos bőségzavarral kell küzdenünk, ha zöldséglevest szeretnénk készíteni. A legegyszerűbb verzió, ha húslevest főzünk hús nélkül, leveszöldségekből – zsenge fehér- és sárgarépából, karalábéból, zellerből, hagymából, fokhagymából, ízlés szerint. Az eredeti receptet pedig tovább is turbózhatjuk: a zöldséglevesben elfér a zöldborsó, a gomba, a kelkáposzta, a brokkoli, a karfiol vagy a paprika-paradicsom szerelmespár is.
Zöldségleves-recepteket itt találsz >>
Még ennél is különlegesebb zöldséglevesre vágysz? Nosza, kockáztass, és kockázz bele cukkinit, szemezz babot, darabolj zöldbabot, de sokunk kedvence, a spárga sem ronthat az összízen!
zöldségleves
A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után ...
zöldségleves
Egyszerű leves. Pontosan azokból a dolgokból született, amiket maradékként találtam a hűtőben. A kornyadozó póréhagymához kerestem megoldást, a többi szépen alakult.
Ennek a ...
zöldségleves
A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó ...
zöldségleves
Egy angol őszi levesrecept alapján készítettem el a nyáriasított változatát.
zöldségleves
A hideg napokon különösen jól tud esni egy nagy tányér, finom, forró leves.
Mit főzhetsz még?
Minestronét!
Van a mi, hőn szeretett zöldséglevesünknek egy olaszországi, meglehetősen (zöldségben) gazdag rokona, ez a minestrone. Paradicsomos, zöldbabos, kelkáposztás csodaleves, forrón tálalva, és annyi parmezánnal megszórva, amennyit még éppen elbír. És persze kreatívkodhatsz az eredeti recepttel bátran, bármilyen zöldség, egy kis tészta is megállja benne a helyét!
minestrone
Ez a recept tökéletes minden hozzám hasonlóan diétázónak: nincs benne tészta, krumpli vagy hús, amik elnehezítik a levest - van viszont rengeteg zöldség és finomabbnál finomabb ízek. A ...
minestrone
Ez az olaszok sűrű "mindent bele" levese, olyasmi, mint a mi tavaszi levesünk. Igazából bármilyen zöldséget rakhatunk bele, brokkolit, zöldbabot, cukkinit, kelkáposztát stb. Ők is ...
minestrone
Sok volt a zöldség a hűtőmben, de külön-külön nem volt kedvem nekilátni megcsinálni mindet, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha összedobnék egy kis minestronét. Igaz, hogy én ...
Még több minestronét itt találsz >>
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>