Levesek, minden vegaízlésre!

A forró, tartalmas levesekhez már túl meleg van, a hideg gyümölcslevesekhez viszont még nincs elég meleg. Akkor most milyen levest főzzünk?

Fotó: flickr

Zöldséglevest!

A tavasz végében és a nyár elejében az a jó, hogy valóságos bőségzavarral kell küzdenünk, ha zöldséglevest szeretnénk készíteni. A legegyszerűbb verzió, ha húslevest főzünk hús nélkül, leveszöldségekből – zsenge fehér- és sárgarépából, karalábéból, zellerből, hagymából, fokhagymából, ízlés szerint. Az eredeti receptet pedig tovább is turbózhatjuk: a zöldséglevesben elfér a zöldborsó, a gomba, a kelkáposzta, a brokkoli, a karfiol vagy a paprika-paradicsom szerelmespár is.

Zöldségleves-recepteket itt találsz >>

Még ennél is különlegesebb zöldséglevesre vágysz? Nosza, kockáztass, és kockázz bele cukkinit, szemezz babot, darabolj zöldbabot, de sokunk kedvence, a spárga sem ronthat az összízen!

Acquacotta

A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után ...

Lúgosító leves

Egyszerű leves. Pontosan azokból a dolgokból született, amiket maradékként találtam a hűtőben. A kornyadozó póréhagymához kerestem megoldást, a többi szépen alakult. Ennek a ...

Egyszerű vegyes zöldségleves

A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó ...

Mit főzhetsz még?

Minestronét!

Van a mi, hőn szeretett zöldséglevesünknek egy olaszországi, meglehetősen (zöldségben) gazdag rokona, ez a minestrone. Paradicsomos, zöldbabos, kelkáposztás csodaleves, forrón tálalva, és annyi parmezánnal megszórva, amennyit még éppen elbír. És persze kreatívkodhatsz az eredeti recepttel bátran, bármilyen zöldség, egy kis tészta is megállja benne a helyét!

Olasz zöldségleves

Ez az olaszok sűrű "mindent bele" levese, olyasmi, mint a mi tavaszi levesünk. Igazából bármilyen zöldséget rakhatunk bele, brokkolit, zöldbabot, cukkinit, kelkáposztát stb. Ők is ...

Minestrone 2. - tavaszi

Sok volt a zöldség a hűtőmben, de külön-külön nem volt kedvem nekilátni megcsinálni mindet, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha összedobnék egy kis minestronét. Igaz, hogy én ...

Még több minestronét itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...