Levesek, minden vegaízlésre!

A forró, tartalmas levesekhez már túl meleg van, a hideg gyümölcslevesekhez viszont még nincs elég meleg. Akkor most milyen levest főzzünk?

Fotó: flickr

Zöldséglevest!

A tavasz végében és a nyár elejében az a jó, hogy valóságos bőségzavarral kell küzdenünk, ha zöldséglevest szeretnénk készíteni. A legegyszerűbb verzió, ha húslevest főzünk hús nélkül, leveszöldségekből – zsenge fehér- és sárgarépából, karalábéból, zellerből, hagymából, fokhagymából, ízlés szerint. Az eredeti receptet pedig tovább is turbózhatjuk: a zöldséglevesben elfér a zöldborsó, a gomba, a kelkáposzta, a brokkoli, a karfiol vagy a paprika-paradicsom szerelmespár is.

Zöldségleves-recepteket itt találsz >>

Még ennél is különlegesebb zöldséglevesre vágysz? Nosza, kockáztass, és kockázz bele cukkinit, szemezz babot, darabolj zöldbabot, de sokunk kedvence, a spárga sem ronthat az összízen!

Acquacotta

A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után ...

Lúgosító leves

Egyszerű leves. Pontosan azokból a dolgokból született, amiket maradékként találtam a hűtőben. A kornyadozó póréhagymához kerestem megoldást, a többi szépen alakult. Ennek a ...

Egyszerű vegyes zöldségleves

A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó ...

Mit főzhetsz még?

Minestronét!

Van a mi, hőn szeretett zöldséglevesünknek egy olaszországi, meglehetősen (zöldségben) gazdag rokona, ez a minestrone. Paradicsomos, zöldbabos, kelkáposztás csodaleves, forrón tálalva, és annyi parmezánnal megszórva, amennyit még éppen elbír. És persze kreatívkodhatsz az eredeti recepttel bátran, bármilyen zöldség, egy kis tészta is megállja benne a helyét!

Olasz zöldségleves

Ez az olaszok sűrű "mindent bele" levese, olyasmi, mint a mi tavaszi levesünk. Igazából bármilyen zöldséget rakhatunk bele, brokkolit, zöldbabot, cukkinit, kelkáposztát stb. Ők is ...

Minestrone 2. - tavaszi

Sok volt a zöldség a hűtőmben, de külön-külön nem volt kedvem nekilátni megcsinálni mindet, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha összedobnék egy kis minestronét. Igaz, hogy én ...

Még több minestronét itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...