Leteszteltük az új cukorkülönlegességet, ami megkönnyíti a szörpök, koktélok és üdítőitalok elkészítését

Öt szuper receptet hoztunk nektek. Ezeket a koktélokat készítsétek el hűsítőként idén tavasszal és nyáron, plusz egy jó alapanyagötlettel is szolgálunk! (x)

Egy olyan terméket kaptunk kipróbálásra, amely megkönnyíti a bodza és más szörpök elkészítését. Ez a Koronás Cukor Szirupcukor készítménye. Mivel számos cikket írtunk már a bodza elkészítéséről, jótékony hatásairól, felhasználhatóságáról, virágjáról, bogyójáról, úgy gondoltuk, most ebből a cukorkészítményből nem bodzaszörpöt keverünk, hanem más oldalról mutatjuk be. Úgy gondoltuk ezekkel a frissítő italreceptekkel biztosan feldobjuk a napotok. Nekünk eszméletlenül ízlettek. Öt fő hozzávalóval dolgoztunk. A gránátalma, menta, citromfű, bodza és gyermekláncfű mellé sok finomságot tettünk.

Először nézzétek meg az erről készült videónkat:

Most pedig jöjjenek a receptek:

Gránátalmás-citrusos hűsítő ital

A gondosan kiszedegetett gránátalma magokból két kanállal egy hosszú pohárba kanalazunk, erre jöhet a Szirupcukorból készített cukorszirup, ízlés szerint. Majd egy vérnarancs és egy fél, rózsaszín húsú grapefruit leve. Jól keverjük össze és már ihatjuk is. Kellemesen fanyar, édes és savanykás lesz ez a gyümölcskoktél.

Mentás–málnás limonádé

Pár levél mentát egy hosszú pohárba tépkedünk, rádobálunk pár szem málnát, ráfacsarjuk egy fél lime levét, édesítjük cukorsziruppal, majd összenyomkodjuk muddlerrel, végül felhúzzuk vízzel vagy szódával.

Gyömbéres-citromfüves üdítő

A pohár aljára hajszál vékonyan szeletelt gyömbért teszünk, erre csepegtetjük egy fél lime levét, édesítjük cukorsziruppal, majd felöntjük vízzel vagy szódával, és az egészet átkeverjük egy thai citomfűvel. Aki pikánsabban szereti még egy kis chilit is tehet bele. Ez a koktél télen forró vízzel is elkészíthető!

Bodzás–zöldalmás szörp

A szirupcukrot összeforraljuk bodzalekvárral, apróra reszelt zöldalmával és citromlével, besűrítjük és ezt használjuk szörpként az italunk elkészítéséhez. Ezt tényleg érdemes kipróbálni, meglepően üdítő élmény!

Citromos gyermekláncfüves jeges tea

A frissen szedett gyermekláncfű virágját ujjunkkal szétmorzsoljuk, és egy sütőpapírra szétszórjuk, itt könnyen kiszárad. A teafűből és forró vízből teát készítünk.

Nem csak a teához, mindegyik koktélba tehetünk jeget, ekkor viszont gondoljunk arra, nehogy túlvizesedjenek. A legjobb, ha azonnal elfogyasztjuk őket.

A frissítő koktélok alapja minden esetben a Szirupcukor volt, melyet ¾ l víz és 1 kg Szirupcukor összeforralásával készítettünk el.

+1 ötlet: a megmaradt cukorszirup üvegbe öntve, hűtőben tárolva sokáig eláll. Bármikor elővehetjük és egy hűsítő italt készíthetünk belőle.

Próbáljátok ki ti is a recepteket!

Tudj meg még többet a Szirupcukorról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...