Egy olyan terméket kaptunk kipróbálásra, amely megkönnyíti a bodza és más szörpök elkészítését. Ez a Koronás Cukor Szirupcukor készítménye. Mivel számos cikket írtunk már a bodza elkészítéséről, jótékony hatásairól, felhasználhatóságáról, virágjáról, bogyójáról, úgy gondoltuk, most ebből a cukorkészítményből nem bodzaszörpöt keverünk, hanem más oldalról mutatjuk be. Úgy gondoltuk ezekkel a frissítő italreceptekkel biztosan feldobjuk a napotok. Nekünk eszméletlenül ízlettek. Öt fő hozzávalóval dolgoztunk. A gránátalma, menta, citromfű, bodza és gyermekláncfű mellé sok finomságot tettünk.
Először nézzétek meg az erről készült videónkat:
Most pedig jöjjenek a receptek:
Gránátalmás-citrusos hűsítő ital
A gondosan kiszedegetett gránátalma magokból két kanállal egy hosszú pohárba kanalazunk, erre jöhet a Szirupcukorból készített cukorszirup, ízlés szerint. Majd egy vérnarancs és egy fél, rózsaszín húsú grapefruit leve. Jól keverjük össze és már ihatjuk is. Kellemesen fanyar, édes és savanykás lesz ez a gyümölcskoktél.
Mentás–málnás limonádé
Pár levél mentát egy hosszú pohárba tépkedünk, rádobálunk pár szem málnát, ráfacsarjuk egy fél lime levét, édesítjük cukorsziruppal, majd összenyomkodjuk muddlerrel, végül felhúzzuk vízzel vagy szódával.
Gyömbéres-citromfüves üdítő
A pohár aljára hajszál vékonyan szeletelt gyömbért teszünk, erre csepegtetjük egy fél lime levét, édesítjük cukorsziruppal, majd felöntjük vízzel vagy szódával, és az egészet átkeverjük egy thai citomfűvel. Aki pikánsabban szereti még egy kis chilit is tehet bele. Ez a koktél télen forró vízzel is elkészíthető!
Bodzás–zöldalmás szörp
A szirupcukrot összeforraljuk bodzalekvárral, apróra reszelt zöldalmával és citromlével, besűrítjük és ezt használjuk szörpként az italunk elkészítéséhez. Ezt tényleg érdemes kipróbálni, meglepően üdítő élmény!
Citromos gyermekláncfüves jeges tea
A frissen szedett gyermekláncfű virágját ujjunkkal szétmorzsoljuk, és egy sütőpapírra szétszórjuk, itt könnyen kiszárad. A teafűből és forró vízből teát készítünk.
Nem csak a teához, mindegyik koktélba tehetünk jeget, ekkor viszont gondoljunk arra, nehogy túlvizesedjenek. A legjobb, ha azonnal elfogyasztjuk őket.
A frissítő koktélok alapja minden esetben a Szirupcukor volt, melyet ¾ l víz és 1 kg Szirupcukor összeforralásával készítettünk el.
+1 ötlet: a megmaradt cukorszirup üvegbe öntve, hűtőben tárolva sokáig eláll. Bármikor elővehetjük és egy hűsítő italt készíthetünk belőle.
Próbáljátok ki ti is a recepteket!