3 praktika tojáspucoláshoz

Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!

Ha gyakorlott szakácsként gyakran sütsz sütiket és péksütiket, már biztosan tudod, hogy szobahőmérsékletű tojással általában könnyebb dolgozni. Az America’s Test Kitchen arra kereste a választ, hogy ez valóban így van-e, és ha igen, miért.

A tesztelés alatt megpróbáltak rájönni, hogy a rögtön a hűtőből kivett tojással való sütés észrevehető különbséget okoz-e majd.

Vaktesztet végeztek két tojással készült tésztával: az egyiket szobahőmérsékletű, a másikat pedig hideg tojással készítették el. Meglepő módon arra a következtetésre jutottak, hogy a két sütemény közötti különbség elenyésző.

Körtés-morzsás süti

Többször előfordult már, hogy túl sok körtét vásároltam. Ilyenkor ősszel olyan szépen csalogatnak a piacon, hogy mindegyik féléből kell vennem. Most is ez történt. Ott barnultak a ...

Diós piskóta rumos szilvával

Ilyenkor húsvét után sokan méregtelenítenek és diétáznak, hiszen nehéz ellenállni az ünnepi asztal kínálatának, a finom süteményeknek, a friss kalácsnak... Jelentem, nekem idén ...

Az a süti, amelyik a szobahőmérsékletű tojással készült, egy picivel finomabb volt ugyan, emellett egyenletesebben volt morzsás, de a hideg tojásos sem nagyon maradt el mögötte. Összességében tehát az derült ki, hogy mindkettővel ugyanolyan jól működik a sütési folyamat.

Ha viszont olyan tortát vagy süteményt sütünk, melyhez egy adott recept előre felvert tojást ír, akkor a tesztcsapat a szobahőmérsékletűt javasolja inkább, mert ezt valóban könnyebb kemény habbá verni.

A napokban írtunk arról, hogy mi a teendő akkor, ha nem vettük ki jó előre a hűtőből a tojást sütés előtt. Ezt itt olvashatjátok!

Akkor most lássuk, hogy mi van a főtt tojásokkal!

Kevés embert ismerek, aki szeret tojást pucolni, főleg ha nagyobb mennyiségben kell ezt megtennie. Én személy szerint kicsit megkocogtatva a tojás héját, a csap alatt szoktam megpucolni. De úgy tűnik, vannak ennél gyorsabb, viccesebb és szórakoztatóbb megoldások is - ezeket gyűjtötte össze az epicurious. Mi a legjobb hármat mutatjuk most be nektek, de a linkre kattintva találhattok még hasonlókat.Na lássuk!

Fújd ki!

Ez a technika igényel némi tüdőkapacitást, és félő, hogy a 10. után az ember szédülni kezd, de próba szerencse. Jobb, mintha az apró tojáshéjszilánkokkal kéne bíbelődnünk.

Rázd össze!

Ha fokhagymapucolásnál beválik ez a technika, miért is ne lehetne a főtt tojásnál is alkalmazni? A különbség csak annyi, hogy az edénybe a tojáson kívül kerüljön még némi víz is!

Segít neked a kanál!

Kicsit törd meg a tojás héját, majd nyúlj alá egy kanállal, és voilá!

Ti hogyan pucoljátok a tojást?

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...