Lépésről lépésre: csinálj magad sarokétkezőt a konyhába!

Otthon, magadnak is elkészíthetsz egy modern sarokétkezőt a konyhába, még úgyis, hogy nem vagy asztalos, de van érzéked a barkácsoláshoz. Mutatjuk, hogy kezdj neki!

Gondolkodhatsz teljesen egyszerű kivitelezésben vagy ládás megoldásban. A ládás előnye, hogy további helyet ad, ha kicsi a konyhánk. Ide pakolhatod a konyhai textíliákat, az ünnepi étkészletet, vagy akár a legféltettebb konyhai kincseidet.

Szép az étkezőasztal, de ha kevés a helyed, akkor nem igazán praktikus, hiszen megmoccanni sem lehet mellette.

Nézzük lépésről-lépésre, hogy alakul át a helyiség

Mindig a hosszabb fallal kell kezdeni. Erre először fúrj fel egy szélesebb deszkát. Majd ennek a hosszától függően, mérj le 6-8 db kisebb deszkát, melyek olyan szélesek legyenek, amilyenre a sarokülőt szeretnéd. Egy léc a padlóra kerül, egy pedig összeköti az alsó és a felső rövidebb részt.

Ugyanezt a folyamatot készítsd el a rövidebb falnál is, ügyelve a sarokrészek találkozására.

Már csak annyi a dolgod, hogy lemérd a konyhabútor ülőfelületét, majd ezekre a falapokra, méretre vágott szivacsot ragassz, amit egy erősebb textíliával fedj be. Ennek rögzítéséhez alkalmazz fa és textil tűzéséhez használható gépet.

Ezután rögzítheted az ülőfelületeket a talpazathoz. Végül a szintén méretre vágott bútorlapok, vagy farostlemezek következnek, melyekkel elfedheted magát a lábazatot. Ha ládás megoldást szeretnél, akkor az ülőfelületeket horganyozott csuklópánttal rögzítsd!

Nem hiányzik már más, csak a szegélyezés, és a festés tetszés szerint.

Helytakarékos, modern és kényelmes! Ha úgy érzed, nem vagy egy ezermester, akkor asztalos is legyárthatja neked.

Ezeket olvastad már?

via Buzznick

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...