Íme az alapanyag, amitől pikáns és ellenállhatatlan a lencseropogós

Nem fasírt és nem is száraz, töredező lepény. Illatos, friss és szaftos lesz a lencseropogósod, ha így készíted, sőt még egy kis pikantériát is csempészhetsz bele.

Vegetáriánus, zöldséges falatok, maximális ízbombaként robbannak a szádban. A szószok pluszban ízesítenek és egyben üdítően felszabadítanak. Nyárra jobb rágcsálnivalót elképzelni sem lehet. Nézd, mitől lesz pikáns és ellenállhatatlan ez a ropogós!

Sóskás lencseropogós - receptért kattints a képre!

Ezeket tedd az alapmasszába:

Lencse - spórolj időt, használj előpárolt lencsét, konzerves formában kapható, keress olyan terméket, amiben nincs hozzáadott ízesítő, színezék, csak a lencse maga

Újhagyma - télen valószínűleg vöröshagymát használnánk, de most jöjjön a zsenge újhagyma, a gyönyörű zöld szárával együtt

Sárgarépa - édes íz is kell a ropogósba, a sárgarépa ezt hivatott behozni, ezen kívül könnyít a kalóriákon, igazából, minden vega/vegán fasírtban nagyszerű a hozzáadott értéke

Sóskás lencseropogós - receptért kattints a képre!

+1 spéci alapanyag: sóska - szezonban ezt használd az izgalmas ízekért, télen sóskával helyettesítheted

Rozskenyér - nem sok, csak egy szelet kovászos rozskenyér került bele, ettől tartja meg a formáját, állagát

Tojás - ehelyett, amennyiben vegán változatot szeretnél sütni, használhatsz lenmagliszt és víz 1-3 arányú keverékét

Fűszerezés

Használj friss zöldfűszereket: rozmaringot, kakukkfüvet, esetleg oregánót, utóbbi szárított formában is nagyszerű lesz. Keverj bele dijoni mustárt és egy kevés füstölt pirospaprikát a só és bors kombó mellé. Így érheted el a totális aroma hatást a sóskás lencseropogósban!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...