Vegetáriánus, zöldséges falatok, maximális ízbombaként robbannak a szádban. A szószok pluszban ízesítenek és egyben üdítően felszabadítanak. Nyárra jobb rágcsálnivalót elképzelni sem lehet. Nézd, mitől lesz pikáns és ellenállhatatlan ez a ropogós!
Ezeket tedd az alapmasszába:
Lencse - spórolj időt, használj előpárolt lencsét, konzerves formában kapható, keress olyan terméket, amiben nincs hozzáadott ízesítő, színezék, csak a lencse maga
Újhagyma - télen valószínűleg vöröshagymát használnánk, de most jöjjön a zsenge újhagyma, a gyönyörű zöld szárával együtt
Sárgarépa - édes íz is kell a ropogósba, a sárgarépa ezt hivatott behozni, ezen kívül könnyít a kalóriákon, igazából, minden vega/vegán fasírtban nagyszerű a hozzáadott értéke
+1 spéci alapanyag: sóska - szezonban ezt használd az izgalmas ízekért, télen sóskával helyettesítheted
Rozskenyér - nem sok, csak egy szelet kovászos rozskenyér került bele, ettől tartja meg a formáját, állagát
Tojás - ehelyett, amennyiben vegán változatot szeretnél sütni, használhatsz lenmagliszt és víz 1-3 arányú keverékét
Fűszerezés
Használj friss zöldfűszereket: rozmaringot, kakukkfüvet, esetleg oregánót, utóbbi szárított formában is nagyszerű lesz. Keverj bele dijoni mustárt és egy kevés füstölt pirospaprikát a só és bors kombó mellé. Így érheted el a totális aroma hatást a sóskás lencseropogósban!
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: